fredag 18 maj 2012

HBK/SIF vinner ännu en match

Jag var glad att få se samarbetslaget Hargs BK/Stigtomta IF göra en riktigt schysst insats i dam-femman under fredagskvällen, då prestationen när jag såg dem senast var allt annat än OK. (Stryk med 2-3 i Vingåker.) Nåväl, denna fina fredagskväll var det ett betydligt bättre spelande hemmalag som fick inkassera sin andra raka vinst i damfemman efter seger mot Triangeln IK:s andralag med 6-4 (2-2.)

Nya avbytarbås på Stigtomta IP (de gamla i trä finns nu på Tängsta IP:s 7-mannaplan.)

Vi var väl ett 50-tal som hittade till matchen som spelades på en fotbollsplan som var i mycket fint skick. Och det lovar gott för helgens herr-matcher som ska spelas på planen (bl.a. division 5-derby mellan Stigtomta IF:s och IK Tuns herrar på söndag kl 16.00.)

Ledargruppen i samarbetslaget har utökats sedan en kort tid tillbaka. För Stigtomta IF:s del har Mariette Karlsson tillkommit och finns nu tillhands för division 5-laget.

Mariette Karlsson, tränare i Stigtomta IF (och därmed i HBK/SIF.)

Hemmalaget fick en tacksam start på matchen då man redan i 6:e minuten kunde göra 1-0 genom frisparksmål från långt håll av Amanda Johnson.

Amanda Johnson i HBK/SIF gjorde 1-0.

Därefter följde en period på 10 minuter då gästerna helt tog över och skapade en hel del oreda i hemmaförsvaret. Men sedan tog plötsligt hemmalaget tag i spelet i 5-6 minuter innan gästerna kvitterade i 23:e minuten och utökade sin ledning i 27:e minuten. Med 5 minuter kvar av halvleken gör sedan Evelina Johansson 2-2 med ett fint placerat skott högt i bortre burgavlens insida.

Evelina Johansson i HBK/SIF gör 2-2 straxt innan halvtidspausen.

Med endast någon minut spelad av andra halvlek får hemmalaget åter ledningen i matchen genom påpassligt mål av Lovisa Bjurlén.

Lovisa Bjurlén i HBK/SIF gjorde 3-2 i inledningen av andra halvlek.

Hemmalaget pumpade på och fick mer och mer att säga till om i matchen. Kanske bidrog den tunna avbytarbänken för gästernas del till den något matta andra halvleken från deras sida (1 avbytare.) 4-2 kommer i andra halvleks 13:e minut genom en för kvällen bra Sofia Rundström.

Sofia Rundström i HBK/SIF gör 4-2.

Några minuter efter 4-2 kommer sedan 5-2 genom Elin Svedling som också utökar till 6-2 i andra halvleks 32:a minut (fint framspelad av Evelina Johansson.)

Elin Svedling i HBK/SIF, tvåmålsskytt under fredagskvällen.

Med ledning 6-2 verkar skärpan till viss del försvinna och gästerna tillåts reducera i 34:e och 44:e minuten av andra halvlek. Men Triangelns IK 2 var egentligen aldrig nära i andra halvlek att få grepp om matchen.

Allt som allt en ganska bra division 5-match. Hemmalagets samtliga spelare ska ha godkänt för sina insatser men betyget MVG går i min betygsbok tveklöst till Evelina Johansson denna afton. Utöver ett eget mål, ett flertal fina framspelningar så bidrog hon med att hålla i bollen och skapa tid och utrymme för lagkamraterna att hinna i position för kommande passningar. Bra där Evelina!

Bilder? Jovisst, några blev det ju och du hittar dem i bildgalleriet!

Nu laddar vi om batterierna för kommande matcher. Helgen har med nöd och näppe börjat och lördagen erbjuder ett flertal dam-matcher (men de börjar nästan samtidigt så man måste ju välja...) Och söndagens matcher för de lokala damlagen är alla på bortaplan så jag siktar på att titta på en herr-match som omväxling!