onsdag 9 maj 2012

Det är ju ett DM också!

Södermanlands Fotbollsförbunds utlysta DM är på damsidan en inte allt för succéfylld tilldragelse. Till årets upplaga har 7 lag anmält sig, och det är ändå en ökning av antalet deltagande lag med 40% mot föregående år... (Då IFK Nyköping blev mästarinnor efter att ha slagit Telge United FF med 3-1 i finalen.) 


Av årets 7 lag är 3 från denna bloggs bevakningsområde. Det är kul att DM lockar Nyköpings-lagen i alla fall. Eskilstunalagen lyser helt med sin frånvaro. En kvartsfinal har spelats, Hargs BK slog Valla IF med 2-0 och har därmed gått vidare till semifinal. Imorgon torsdag (10/5) spelas de övriga två kvartsfinalerna mellan Vagnhärads SK (TVD) och IK Tun respektive Åkers IF och Telge United FF.


Förra årets segrare IFK Nyköping väntar i semifinal för segrarna i matchen mellan TVD och Tun medan HBK får ta sig an Telge United FF eller Åkers IF. Spännande matcher att vänta men en sak som kan bidra till att allt för få lag anmäler sig är att DM spelas under en period när det är seriematcher mest hela tiden.


Lottningen och kommande resultat kan du se via den här länken. Och med tanke på hur jag tippar så är det väl ingen idé att jag försöker mig på att spå utgången av DM. Vi får hoppas på roliga och välspelade matcher och att något av närområdets dam-gäng håller sydöstra Södermanlands fana högt och tar sig hela vägen!


Hela bollen ska vara över linjen för att vara ute! Dalhem-spelare balanserar på kortlinjen.


Innan jag rundar av ska jag plocka fram några bonus-bilder från lördagens matcher som sågs (IK Tun vs Nyköpings BIS och IFK Nyköping vs Dalhem IF.) Och ett konstaterande att vissa av de lokala lagen har börjat fantastiskt bra i sitt seriespel medan det ser tyngre ut för andra. Och ni har säkert noterat IFK Nyköping 3:s resultat mot Skogstorps GOIF, 17-0!


IFK Nyköping 3 har 2 segrar av 2 möjliga och skuggar Vagnhärads SK (TVD) i toppen av division 5-serien. Här sladdar Hargs BK 2 (HBK/SIF) som på 3 matcher hittills står på 0 poäng. Jag hoppas de kniper sina första poäng snart så att självförtroendet får en välbehövlig boost!


Filmrigg på Rosvalla. En sån skulle man ha! (Cool inslag på träning med det amerikanska fotbollslaget.)


I division 4 har det som mest spelats 2 matcher, och OIK-tjejerna har börjat så bra som möjligt med 2 inledande segrar. Tuns andralag har ännu bara spelat en match som de förlorade. (Tun har just nu sällskap i tabellen bl.a. av förra årets division 5-segrare Valla IF som i inledningen fått se sig besegrade i sina två matcher, en hel del skador i spelartruppen och som kunde berättas för en dryg vecka sedan har Vallas målskytt nr 1, Madelene Berlin, under vintern sökt sig till DFK Värmbols division 2-lag.) Det kommer åtskilliga fler kamper att knipa poäng i!


IFK Nyköpings förehavanden i division 2 är väl det mest mediabevakade i närområdet med undantag av om någon av Bissarnas herrspelare nyser eller drar av ett skosnöre på träning. Tjejerna har börjat bra, i alla fall poängmässigt, men även spelmässigt om man ser till hur det sett ut under försäsongen. En riktigt tuff utmaning väntar på söndag eftermiddag då Älta IF väntar på Älta IP kl 16.00. Lycka till tjejer och ledare!


Mycket att stå i på ett mittfält!


Division 3-serien är denna säsong hur intressant som helst. Här har IFK Nyköpings unga U-trupp chockstartat med att ta ett par skalper så nu handlar det mest om att bearbeta dessa insatser och sedan lägga dem bakom sig för att hantera de nya utmaningarna. (IFK slog förhandsfavoriterna Telge United FF och Åkers IF i sina två inledande kamper.) Tyngre då för Nyköpings BIS som börjat med 3 förluster och om jag förstår det rätt så är spelet OK men målskyttet inte riktigt där de önskar. Jag gissar att man saknar unga och målfarliga Malin Bosma något alldeles väldigt i det röda laget.


Petra Germerud och Sabina Dahlström väntar ivrigt på att få nicka (och har ögonen på sig .)


IK Tun är inte långt efter. Har efter en mindre god premiärmatch tagit 2 tunga segrar och överraskar i alla fall mig positivt (medan de själva säkerligen vet vad de kan och torde vara så där lagom nöjda så här långt...)


Tuns Maja Karlsson tar i för kung och fosterland (eller i alla fall för tränarna och lagkamraterna.)


Även Hargs BK har på sina inledande 2 matcher överraskat mig positivt med en vinst och en oavgjord. Nu väntar ännu ett intressant derby på fredagskvällen då HBK möter Nyköpings BIS på Rosvalla kl 19.30. Ja, ni förstår själva att det inte bara är ett derby utan två lag som mer än gärna vill ha med sig 3 poäng från den matchen!


Hur fin skärpa som helst på publiken i den här bilden. Mindre nöjd borde Katarina Quershi i förgrunden vara.


Avslutningsvis kan konstateras att Ålberga GIF:s tjejer tyvärr förlorade sin premiärmatch igår kväll mot Kvarsebo IK (0-3.) Jag hoppas att det vänder redan till söndag då Ålberga tar emot Karle IF på Dambroängen kl 18.00.


Vi laddar för många härliga matcher framöver oavsett om vi spelar eller tittar på. Lycka till därute!

2 kommentarer:

  1. Hej.Undertecknad åker till Vágnhärad i morgon för att ta bilder från matchen och förstås så tas det med en rejäl laddning med fika.
    Per.

    SvaraRadera
  2. Canon! Det betyder att det finns bilder på IK Tuns hemsida så småningom att titta på från matchen (och att spelarna och ledarna blir väl omhändertagna vad gäller fika.)

    Själv blir jag kvar hemma med småtjejerna som bör ha ett vakande öga på sig. Sånt är viktigt också! :-)

    Jag är övertygad att även spelare och ledare i Trosa IF/Vagnhärads SK:s lag blir glada för lite matchbilder!

    Lycka till med fotograferandet Per!

    SvaraRadera