måndag 14 maj 2012

Delad pott på Enstaberga IP

Måndagskvällen den 14:e maj tog IK Tuns andralag emot Team Rosa SK för division 4-möte. Inför dryga 50-talet åskådare delade lagen systerligt på poängen efter 1-1 (1-1), men förutom första 15-20 minuterna som dominerades av gästerna, måste nog sägas att matchen ändå tillföll hemmalaget.

Team Rosa började matchen bäst och tog också ledningen i 12:e minuten. Men inte långt efter att Tun hamnade i underläge började de ta mer och mer hand om spel och boll. Och kvitteringen kom i 26:e minuten då lagkapten Jeanette "Zazza" Bertling med en perfekt frispark från långt håll prickade motståndarmålets kryss. Hon vet var hon ska sätta dem, den rutinerade damen.

Jeanette Bertling prickade krysset och blev lagets målskytt denna måndagskväll.

Jag ska inte fördjupa mig i denna sena matchrapport, men en sak som noterades var att IK Tuns centrala mittfält tämligen väl lyckades neutralisera motståndarlagets duktiga Linn Karlsson (som ändå bjöd på ett par tvåfotsdribblingar i den högre skolan.)

IK Tuns Mimmi Andersson slet föredömligt på mittfältet tillsammans med...

Katarina Quershi som även hon krigade bra mot Team Rosas namnkunniga mittfält.

Linn Karlsson i Team Rosa med utmärkt teknik och blick för spelet.

Annars uppskattade jag att se IK Tuns Lisa Karlsson på planen då hon ikväll spelade mittback. Lisa har haft några hektiska veckor som dansinstruktör då hon haft uppvisningar "mest hela tiden" (bl.a. tillsammans med lagkamraten Melinda Padron.)

IK Tuns Lisa Karlsson i full aktion som fotbollsspelare (och inte dansare denna kväll.)

En tjej som byttes in i andra halvlek var, från Tuns äldsta flicklag inlånade, Hanna Gustavsson. Där vilade inga ledsamheter utan hon tog för sig bra som back och gav ett mycket gediget intryck.

Bra inhopp av Tuns Hanna Gustavsson i  division 4-matchen.

Det är skoj med fotboll, även om Team Rosas mur på bilden nedan tycks tro att mura är "the real thing".

Extra kul med mur.

Tyvärr togs något av udden ur denna match då IK Tun fick se två av sina spelare under andra halvlek liggandes i svåra plågor på planen. Befarade knäskador på bägge, svårt att bedöma allvaret initialt, men de tillkom i situationer då spelarna varken hade boll eller motståndare i närheten av sig. Måtte det inte vara allt för allvarligt i något av fallen och vi håller tummarna för att snart få återse Rebecka Gustavsson och Julia Johansson!

Fler bilder från matchen hittar du i bildgalleriet!