torsdag 9 februari 2012

Mer futsal-SM och inför träningsmatchandet

Med lite mer vidgade vyer hade jag i ett tidigare skede uppmärksammat att inte bara IFK Nyköpings 95:or tagit sig till SM-slutspelet i futsal som avgörs i Göteborg helgen den 24-26 februari. Om vi tittar lite utanför bevakningsområdet och även neråt i åldersklasserna så visar det sig att Dunkers IF gjort den fantastiska och anmärkningsvärda bedriften i klassen F15! Hur kan det då ha gått till undrar kanske vän av ordning (som därmed också har koll på att det ju var Eskilstuna United DFF som vann DM i F15.) Jo, Dunkers 96/97-lag blev som 2:a i Södermanlands Fotbollsförbunds DM erbjudna en vakant plats i regionsspelet som avgjordes i Hofors den 4/2 där motståndarna var IFK Östersund, IFK Mora FK och IFK Skoghall (idel kamratföreningar således.) Och Dunkers-tjejerna var inte mer nödbedda än att de åkte upp till Hofors, besegrade 2 av motståndarna samt spelade oavgjort mot en och tog en av 8 platser i SM-slutspelet. Därför återfinns 2 sörmländska lag i SM för Flickor 15. Jag blir mäkta imponerad av denna insats, och självklart önskar vi våra sörmländska lag all lycka den 24-26/2!


Vi närmar oss träningsmatchernas inträde i fotbollskalendrarna. Jag ska försöka mig på någon form av sammanställning av hur lagen i bevakningsområdet matchar i ett kommande inlägg, men kan konstatera att IFK Nyköping är extra tidigt ute med en inplanerad träningsmatch redan söndagen den 19/2 då de tar emot gästande IFK Täby på Rosvallas konstgräs. Om det nu inte är för kallt... Eller snöigt... Eller... Hur som helst kan jag inte se att några andra lokala lag planerat in några träningsmatcher i februari.


Vi kan minnas tillbaka på försäsongsmatchandet 2011 genom några bilder och kanske en och annan blick på bakgrundernas snöläge.


Nyköpings BIS mötte Flens IF-Södra på Rosvalla den 12/3 -11. Det var skitkallt om jag minns rätt.
IFK Nyköping tog emot Smedby AIS på Rosvallas plastmatta den 19/3. Trots solskenet var det olidligt kallt.
Oxelösunds IK tog emot Lindös damer på Ramdalen den 20/3. (Lindö i lånade blå tröjor.) Lite, lite varmt i solen.
Den 2/4 spelade Hargs damer mot Nyköpings BIS och snön var nästan borta på Rosvalla!


Med tanke på bilden här ovan där friskusen Melinda Hall i IFK Nyköping spelar i kortbyxor trots isande vindar och snö runt hela planen så blir man lite nyfiken på var den temperaturrelaterade smärtgränsen går för kortbyxor. Svara gärna på webbfrågan. Sånt där är ju viktigt att få reda på! ;-)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar