söndag 26 februari 2012

Rapport från SM i futsal, dag 3

Om jag gnydde över lunchen under lördagen så vet jag bättre idag. Ingen lunch alls och knappt något kaffe heller är statusen nu när jag börjar skriva på detta blogginlägg. Jag sitter nu på ett tåg som når Katrineholm om ca 20 minuter och klockan har hunnit bli 17.30 på söndagseftermiddagen. Intrycken är däremot inte färdigsmälta ännu, men det sjunker undan så sakteliga. En händelsrik dag blev det för den sörmländska flickfotbollen!


Ni som nu läser detta vet med all säkerhet att IFK Nyköpings tjejer i klassen F17 tog sig till final där de sedan förlorade mot ett skickligt FC Höllviken i en jämn match. Och nästintill lika många av er har säkert koll på att Dunkers IF:s tjejer i klassen F15 också tog sig till final men där förlorade stort mot Vasalund DFF. Två silvermedaljer är ändå ett ytterst fint facit och när lagen hunnit smälta finalförlusterna kommer de förhoppningsvis att se det stora som de uträttat. Jag vet i alla fall att de båda ordförandena i Dunkers IF och IFK Nyköping tydligt signalerade detta med stolthet när jag pratade med dem under dagen i idrottshallen!


Den här känslan hoppas jag IFK-tjejerna kan ta med sig efter dagens spel!


Om jag nu ska göra en sammanfattande rapport från dagen såsom jag upplevt den så börjar det med IFK Nyköpings semifinal mot Bele Barkaby FF. Vi som såg matchen på plats kunde konstatera att det svartklädda stockholmslaget dominerade tillställningen med bollinnehav och rörligt spel där de ideligen bytte positioner.


Månghövdad Nyköpingspublik på plats i Lundbystrandshallen under söndagen.


Jag skrev uppgivet i kommentarsfälten med drygt tre minuter kvar att det såg mörkt ut för IFK. Nu har jag uppenbarligen inte sett IFK tillräckligt ofta, för det fanns liv i spelarna och mer vilja än att bara finna sig i sitt öde och ge sig platt. Saosann Rammo visade att hon inte stumnat under slutet av matchen.


Saosann Rammo är svårstoppad för de flesta lag och spelare.


Med två mål från Saosanns fötter blev det straffläggning i semifinalen.


Jubel över kvittering.


Och straffläggningen blev lika jämn och spännande som matchen. Som ni kan se på den första bilden i detta inlägg så visste jublet inga gränser när det stod klart att IFK gått segrande ur denna nervpärs.


Jens Littorin kramar om en lättad Jennifer Askesten som satte den avgörande straffen.


Under morgonen gjorde Dunkers IF den överraskande bedriften att ta sig till final i F15 via seger med 1-0 över Kullabygdens DFF. I finalen ställdes de mot sina banemän från första gruppspelomgången, Vasalund DFF, som i fredags besegrade dem med 6-0.


Line up med Dunkers IF:s alla spelare inför finalen mot Vasalund DFF.


Det skulle bli ännu värre i denna finalmatch. När 8 minuter spelats ledde Vasalund med 8-0.


Duktiga Dunkers-målvakten Daniella Andersson kunde inte göra mycket år målen som trillade in.


Dunker (och Malmköping) måste ha gått man ur huse för att heja fram sina duktiga tjejer. Åtskilliga var de på läktarplats under SM.


De var många på plats, Dunkers-supportrarna.


Men trots stort underläge bet Dunker ifrån och gjorde 3 mål i andra halvlek. Låt vara att även Vasalund fortsatte sin målfabrikation, men inte riktigt i samma takt som tidigare under matchen. 12-3 vann till sist Vasalund med.


Het situation framför Dunkersmålet.


Och hade jag bara haft koll på läget skulle jag nu ha namngivit den person som från Svenska Fotbollsförbundet var utskickad för att förätta prisutdelning...


Silverplaketter till Dunkers IF i futsal 2012, klassen F15.


Och ett stort GRATTIS till segrande Vasalunds DFF.


Vasalunds DFF, segrare i futsal 2012, klassen F15.


Dags till sist för finalen i F17 där IFK Nyköping ställdes mot FC Höllviken. En motståndare som spelat allt bättre och som via 3-0 mot Lidköpings FK Akademin gått till final.


Line up med IFK Nyköping inför finalen.


Höllviken tog tidigt ledningen i finalen. IFK kvitterade genom Alma Sjödahl, och det momentet fick göras om en gång till innan halvlek ett var avklarad. Och även om Höllviken var det spelförande laget gjorde IFK en bättre match än i semifinalen mot Bele Barkaby.


Magnus Thell instruerar under en time out i första halvlek.


De rödklädda tjejerna i Höllviken var bättre på att hålla tekniska, starka och kvicka Saosann Rammo stången än vad Bele Barkaby var. Kanske bidrog det till något mer yta för Alma Sjödahl istället, och hon var ju inte nödbedd att dra in ett par baljor!


Alma Sjödahl har målsinne som få.


Och visst kan man dra på ett brett leende när man kvitterat i en SM-final.


Alma Sjödahl bjuder på lyckligt leende.




Men i andra halvlek gled Höllviken ifrån till 4-2 och IFK fick mycket uppförsbacke helt plötsligt.


Malin Thorslund och hennes IFK fick mcyket att jobba mot under finalen.


En straff som Saosann Rammo ordnade fram förvaltades visserligen på bästa sätt av Saosann själv men närmare än så kom aldrig Nyköpings-tjejerna.


Silverplaketter i futsal-SM till IFK Nyköping i klassen F17.


Och ett stort GRATTIS till segrande FC Höllviken.


FC Höllviken, segrare i futsal 2012, klassen F17.


Jag ger mig nu för idag. Ber att få återkomma inom någon/några dagar med lite fler reflektioner från SM i futsal. Jag skulle behöva landa lite hemma  med familjen efter nästan en vecka på vift. Och bilder finns det gott om som så småningom ska tas om hand och visas (utöver de få som dykt upp här på bloggen de senaste dagarna.)


Tack för allt intresse som visats kring bloggen under SM och alla positiva kontakter i Lundbystrandshallen!

2 kommentarer:

  1. Mycket bra blogg. Tränaren för Vasalunds DFF F14(de som vann F15 klassen i Göteborg och spelar i F15 nästa år också)

    SvaraRadera
    Svar
    1. Tack för kommentaren! Vasalunds-tjejerna stod verkligen för en underhållande insats under SM-slutspelet. Fler bilder kommer säkert att dyka upp på dessa spelare när jag hunnit redigera allt bildmaterial.

      Lycka till i fortsättningen (och ni tycks ju med tanke på spelarnas ringa ålder ha många bra år framför er!)

      Radera