söndag 18 november 2012

Konstaterade Silly season-aktiviteter

När IFK Nyköping gick ut med sina behov av organisations-uppbyggnad kring damverksamheten, samtidigt som Nyköping BIS flaggade för behovet av en assisterande tränare bredvid Caj Hjelm, ställde åtminstone jag mig frågan var dessa tränare skulle komma ifrån. Och som delsvar på dessa frågor vet vi nu att Hargs BK:s huvudtränare de senaste två säsongerna, Mats Petersson, sluter upp vid Urban Strands sida i IFK Nyköpings A-trupp.

Mats Petersson, ny assisterande tränare i IFK Nyköping för deras division 1-lag .

I samma veva som IFK kunde presentera Mats som ny assisterande kunde man också bekräfta att Urban stannar som huvudansvarig tränare. Önskemålen från Urban om en person-tätare organisation runt damlaget tycks ha gått i lås.

Urban Strand fortsätter dirigera IFK Nyköping i division 1 säsongen 2013.

Man har även lyckats knyta till sig Jonna Bergman (på nytt) och hon kommer att ingå i tränarstaben. En målvaktstränare i form av Daniel Haglind har också anslutit till damverksamheten.

Jonna Bergman driver boll på Ramdalens IP. Snart ser hon till att andra får springa...

Jag vet att det för spelarna i Hargs BK kom som en överraskning med Mats ändrade engagemang. Nu får vi hoppas och tro att HBK kan hitta en lösning för detta tapp, de lär inte "lägga sig ner och dö" i alla fall! Hargs BK kan med rätta tycka sig brandskattade de senaste åren och har inte bara fått se den duktiga och sympatiske tränaren Mats lämna utan även flertalet duktiga spelare. Nu finns många engagerade människor runt klubben och man har även flera lovande, unga spelare på gång underifrån (även om det tar lite tid att etablera sig som seniorspelare.)



I övrigt borde det med säkerhet finnas en del annat att rapportera från lagen i bevakningsområdet. Nu har inget annat "läckt ut" via hemsidorna, och jag stannar vid att konstatera att IK Tun på sin hemsida idag redogjort för statusen runt damlagen i klubben. Inga fler spelar-rörelser att skriva om (ännu) i alla fall utöver de som jag redan skrivit om tidigare.

Med mindre än en vecka kvar till DM i futsal önskar jag Oxelösunds IK, Hargs BK och IFK Nyköping lycka till i förberedelsearbetet inför dessa tävlingar. Mer om futsal-DM kommer inom kort här på bloggen, men så mycket kan väl skrivas som att det är hela 10 lag anmälda i år och med tanke på deltagande lag kan det bli högintressanta tävlingar i Duveholmshallen (Katrineholm) på lördag!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar