lördag 15 januari 2022

Katrineholm etablerade i fel ände av tabellen

Katrineholm Bandys förehavanden i Bandyallsvenskan är just nu som en genomsnittlig isotop; instabil. Man skulle kunna göra sig lustig över insatserna med någon slags koppling till ishallssponsorns huvudsakliga verksamhetsområde. Men det finns naturligtvis ingen anledning att vrida om kniven och strö salt i såren på de sörmländska bandykrigarna. De är dock definitivt insyltade i tabellens bottenskikt och kommer att få gräva djupt för att hålla näsan över isen.

Katrineholm Bandy staplar fram i årets Bandyallsvenska

Fredagskvällens match mot duktiga Åby/Tjureda IF var en sådan match där man på förhand hade svårt att tro på något annat än bortaseger. Och gästerna vann med tydliga 6-3 där de två sista målen tillföll hemmalaget som någon slags tröstmål när Åby/Tjureda slagit av på takten och var halvvägs tillbaka till Småland.

Kronfågel Arenas innandöme

Att det endast stod 0-1 på resultattavlan efter första halvleken var något märkligt. Inte förrän i 35:e minuten lyckades Katrineholm skapa sin första hörna. De sista 10 minuterna av halvleken var hemmalagets men dessförinnan hade de det kämpigt både med sig själva och sin motståndare. Varken linje, botten eller tro och med ett trevande, osäkert och reaktivt agerande.

När andra halvlek inleddes med kvittering till 1-1 av Robin Hellqvist på en hörna var det närapå kors i taket. Skulle skutan kunna vändas? Icke alls eftersom Åby/Tjureda återigen tog ledningen och sedan följde 20 jobbiga minuter för hemmalaget som i 80:e matchminuten kunde titta upp på en resultattavla som visade 1-6.

Läktar-panorama med 151 sittande åskådare med Covid-pass

I 84:e minuten knackade Gustaf Doktare in en straff till 2-6 och i 90:3 minuten fastställde Ludwig Westerling slutresultatet till 3-6.

Katrineholm ägnade lördagen åt uppsamling, återhämtning och träning inför söndagens hemmamöte mot långväga Kalix Bandy. En motståndare som ligger precis ovanför Katrineholm i den allsvenska tabellen men med 6 (!!) matcher mindre spelade. Något annat än ännu en tuff utmaning är inte att vänta.

För den nyfikne finns ett bildgalleri med 140-talet bilder HÄR >>>

Tack för denna gång och stort lycka till!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar