fredag 29 juni 2012

Fotbollsskolan del 2

Precis som jag "hotat" med blir det nu ännu ett inlägg om den Fotbollsskola jag varit med och planerat och genomfört. För er som har egna barn kan jämförelsen funka med att ha ett barnkalas på 2 timmar, 4 kvällar i rad, med 90 deltagare. Och 13 lekledare. Och det är du som står där med huvudansvaret, ska dessutom ge deltagarna boll och tröja i rätt storlek och naturligtvis städa efteråt. Och du är väldigt glad om det är bra väder kalaset igenom. Och glöm inte den avslutande fruktstunden. De som får banan vill ha äpplen. Och de som får äpplen vill ha banan. Naturligtvis.


Vi har de senaste åren varit två som dragit lasset med Fotbollsskolan i Stigtomta (dock icke att förglömma de föräldrar som hjälpt till under veckan med kiosk, frukt och korvgrillning.) Min tidigare ledarkollega från flicklaget F91-94 i Stigtomta IF är jag stort tack skyldig för många saker genom åren, och Fotbollsskolan är en av dem.


Kjell Larsson, Stigtomta IF.


För att bjuda deltagarna på något annat än bara fotboll hade detta år en tisdagskväll med rally-inslag. Onsdagen bjöds cykel-trial där ett par unga talanger visade upp sina kunskaper. Hur fränt som helst, både i mina och övriga åskådares ögon.


Uppvisning i cykel-trial.


Avslutningskvällen brukar innehålla någon form av utmaning grupperna emellan. Detta år fick två deltagare ur varje grupp (7 grupper) slå var sin straff på ungdomsledaren tillika division 5-målvakten Fredrik Larsson.


Den straffen knep han, Fredrik Larsson.


Och den äldsta pojkgruppen gav sig på en kortare match mot några av ledarna. Vilka som vann? Ett av lagen, antagligen.


Malin Larsson, SIF/HBK:s damlag, inblandad i målsituation i utmaningsmatchen.


I samband med avslutningen så fick ledarna i respektive grupp utnämna en "Veckans hjälte" i sin grupp och tillsammans med en motivering överlämna en sponsrad gåva. När alla deltagare skingrats från Idrottsplatsen fick jag tillfälle att fota årets ledargrupp:


Överst från vänster: Fredrik Larsson, Jesper Anell, Ida Jansson, Maria Bergqvist, Hampus Juteryd, William Österberg, Benjamin Lyngen.
Nedre raden från vänster: Matilda Karlsson, Malin Larsson, Moa Ivehammar, Dennis Adolfsson Eriksson, Ellen Ivehammar, Martin Eriksson.


Är det några jag vill rikta mitt allra största tack till efter en intensiv Fotbollsskole-vecka så är det de unga, entusiastiska och duktiga ledarna! Med ordning och reda, lyhördhet för deltagarnas tankar, egna träningsidéer utanför de utdelade programmen har de även detta år gjort en fantastisk insats. Inte bara för de deltagare som varit med i år utan även för fotbollen i stort har dessa ledare gjort härlig reklam för en idrott för alla där man värnar om varandra och har skoj tillsammans!


Tack!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar