måndag 30 december 2019

Smakstart för Nyköpings SK i fortsättningsserien

Det är inte så tokigt att vara serieledare redan innan ett seriespel påbörjas.

Känslorna runt Nyköpings SK och deras missade Allettanplats är inte helt positiva, något som laget kanske hittat ett förhållningssätt till men vi andra går nog fortfarande runt med en märklig eftersmak i munnen. Nej, nu är det dags att lägga det som en gång varit bakom oss och titta framåt. Fortsättningsserien i division 1 kallas "Vår" och där har HockeyEttan Västras sju sist placerade lag landat. Bäst av de sämsta blev Nyköpings SK med lördagens motståndare Forshaga IF tätt efter.

En förväntad toppmatch som inledning på fortsättningsserien med andra ord. Kul!

Nyköpings SK och Forshaga IF inledde fortsättningsserien med möte på Rosvalla den 28/12 -19

Långt borta i fjärran hägrar en play off-plats för det lag som lyckas placera sig först i fortsättningsserien. Är man i andra änden av tabellen är det inte lika roligt. Vi i Nyköping får hoppas att Nyköpings SK är en av kandidaterna till play off-platsen. Nu har ju denna säsong inletts med Allettan-ambitioner som visat sig komma på skam så lite ödmjuk inställning kring detta kan nog vara på sin plats.

Till mellandagsmatchen på Rosvalla kom 629 åskådare

En rolig sak med fortsättningsserien är att vi får ytterligare två sörmlandsderbyn i och med att även Eskilstuna Linden finns bland de sju lagen. Jag missade hemmamötet mot Linden p.g.a. en julfest men något sådant ska väl inte ligga i vägen den 3/1 då NSK välkomnar Eskilstunalaget?! Om nu inte min arbetsgivare firar trettonhelgen på det sättet ... Men kanske är inte Linden-matcherna något att se fram emot, Nyköping åkte ju på duktigt med däng mot dem i grundseriens båda matcher.

Vad har division 1-nykomlingarna Linden som Nyköpings SK saknar? Kontinuitet? Team spirit?

Jag klarar banne mig inte av att fota Nyköpingshockeyns intro

Värmländska Forshaga har mer att komma med till bordet än en härlig dialekt och laminatgolv. De har ett ishockeylag också. Nyköpings SK gled förbi dem med absolut minsta möjliga marginal i grundseriens sista omgång (samma poäng och samma målskillnad!) och det var med andra ord en jämnstark motståndare på Rosvallaisen under lördagen. Spelmässigt tyckte jag att Forshaga IF bitvis var snäppet vassare än sin motståndare men det var ett svåranalyserat möte tack vare många utvisningar.

Gryphons stod för en färgklick i klackhörnan

Det jag tyckte mig se med mina otränade hockeyögon var ett gediget och hårt försvarsarbete från Nyköpings SK:s sida. Disciplinerat med enstaka inslag av bjudningar och slarv. När de kom fel valde tränare Owe Holmberg att ta en timeout i andra perioden för prata in spelarna och styra upp verksamheten. Nyköping hade också spetsigare avslutare än vad Forshaga hade i truppen. Och en del tur, det är i alla fall min slutsats efter 1-0-målet och hur slutligen 3-1 tillkom.

Owe Holmberg instruerar under den timeout som togs i andra perioden
Owe står stadigt i sina tränarskor (om nu någon undrar)

Halvvägs in i första perioden har Forshaga satt press på hemmalaget. I det läget lyckas Nyköpings SK norpa en puck vid egen blålinje som var ytterst nära att sätta Forshaga i ett ypperligt läge att komma tre mot en. Nu blev det istället en omställning och 1-0 via Oliwer Stensson. Små, små marginaler till Nyköpings fördel.

Nyköpings SK:s Oliwer Stensson sätter 1-0 i första perioden
Målskytten Oliwer Stensson in action

I den andra perioden gör lagen var sitt mål i numerära överlägen. I denna match hörde detta till ovanligheterna. Nyköpings SK utökar till 2-0 efter drygt sju minuters spel och det var slitvargen Christian Axelsson som välförtjänt fick näta. Ett par minuter senare reducerar Forshaga till 2-1 genom Robin Sterner.

Christian Axelsson utökade Nyköpings SK:s ledning till 2-0

Den tredje perioden gick med en väldig fart. Få avblåsningar och oförändrat i målprotokollet. När Forshaga precis började lägga in slutväxeln och forcera med ett par minuter kvar av matchen så drar de på sig en utvisning. Den var otvivelaktig men skapade en mental härdsmälta hos deras lagledare ... Forshaga valde ändå att plocka målvakten vilket alltså gav spel fem mot fem men de kom helt snett och utan målvakt var det till sist lätt för Nyköpings Simon Rodling att fastställa slutresultatet till 3-1.

Can't miss it, Simon Rodling skyfflar in 3-1
Simon Rodling, som varit skadefrånvarande länge, tillför mycket i Nyköpings SK:s spel

En spelare som kan sägas ha gjort "riktig" comeback denna match var Nyköpings SK:s Albin Ivarsson-Hamberg. Efter typ 1,5 år har han testat något enstaka inhopp i slutet av förra säsongen samt i den avslutande grundseriematchen innevarande säsong. Mot Forshaga fick han mycket istid och det såg så lovande och bra ut som det kan efter så pass lång frånvaro. Några grejor som han gjorde fick mig att gubb-skrocka i fotobåset bredvid isen. Det där blir bra ska ni se!

Albin Ivarsson-Hamberg vill vi naturligtvis se mycket mer av framöver

En turbulent säsong så här långt för Nyköpings SK fortsätter och härnäst väntar nästa kandidat om den där hägrande play off-platsen. Måndagen den 30/12 åker laget till Malung för möte mot nya tabelltvåorna Malungs IF. Förhoppningsvis tar Nyköpings SK ytterligare steg framåt och uppåt spelmässigt och då kanske, kanske de kan ge Linden en match nu på fredag. Derbyn är ju något extra men det mentala övertaget har onekligen Eskilstunagänget.

Nyköpings SK tackar melladagspubliken efter Forshaga-matchen

Du hittar ett bildgalleri från lördagens match HÄR >>>

Med förhoppningar om ett nära förestående återsteende!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar