söndag 16 april 2023

En gång är ingen gång, två gånger är en vana

För nära nog ett år sedan arrangerade Nyköpings SK en ishockeycup kallad Lady and Old Knights Cup för första gången. Cupen riktar sig till veteranlag på herrsidan och rekreationslag på damsidan. Jag tyckte det var jättekul att jag blev knackad på axeln inför fjolårets cup och minst lika roligt inför detta års upplaga. Att fota sport och idrottsutövare oavsett nivå är kul och om det finns lokal anknytning är det ännu roligare.

Om cupen får en chans att genomföras även 2024 har Lady and Old Knights Cup blivit en tradition!

Man skulle kunna vara kritisk och hävda att vissa av spelarna inte är skolade ishockeyspelare. Då har man missat hela grejen med denna typ av aktivitet. Se leendena i spelarnas ansikten, se hur ögonen lyser upp, lyssna på tugget i avbytarbåsen och känn vibbarna i ishallen. Veteranlirarna med rutin från spel högt upp i seriesystemet får ännu en gång känna lite tävlingsnerv och de som kan betraktas som late-late bloomers får ta del av idrottens lockande sidor. Muskel- och ledvärken är solidarisk och bryr sig inte om bakgrund.

Ishockeyaction på Rosvalla helgen den 15-16/4 -23

Precis som ifjol deltog fyra veteranlag på herrsidan och sex rekreations/bredd-lag på damsidan. De möter varandra i matcher som spelas 2x15 minuter effektiv tid. Matcherna spelas parallellt i lilla och stora ishallen på Rosvalla. Jag valde att fota en period av varje match och knatade mellan ishallarna för att få med alla deltagande lag under cupens fem inledande matcher. På 15 minuter hinner i alla fall några spelare i varje lag svepa förbi kameran.

Tidig lördag morgon och publiksuccé var inte ordet som fastnade i mitt huvud

I skrivande stund är cupen inne på sin andra dag. Om du vill följa upplösningen gör du det givetvis bäst på plats men det näst bästa är kanske cupens hemsida där live-resultaten rullar in. 

Från lördagsförmiddagens första matcher har jag sammanställt ett bildgalleri med ca 250 bilder som du hittar HÄR >>>

Lycka till alla deltagare och stort tack för det ni bjöd på framför kameran!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar