Derbyseger på fasta situationer för Runtuna IK

Seriepremiär, förväntningar och förhoppningar ska sättas på prov och traktens naturgräslag ska hitta bokningsbara tider på Rosvallas eller Ramdalens konstgräsplaner. Jag utropar "Äntligen!" för är det något som känns genuint så är det den lokala fotbollen. Jag slipper det förbaskade inomhusljuset som förföljt mig det senaste halvåret och det går att åka för att göra en matchbevakning utan att böna och be om en ackreditering.

Distriktets division 5-serie för herrlagen drog igång denna helg och det skedde ackompanjerat av ett strålande vårväder. Lördagens gassande solsken och temperatur runt 20 grader är annat än att strutta runt i mössa, underställ och handskar på fotbollsplanen. Jag valde ut derbyt mellan Runtuna IK och IFK Nyköpings U-lag som började klockan 11.30 på KGA. Runtuna har inte rosat marknaden under försäsongen och IFK:s U-lag är ett bevis för att kamratföreningens herrverksamhet är stark numera. Derby är derby även om jag naturligtvis hellre hade sett lagen på Runavallen när planen blivit i spelbart skick. Framåt midsommar med andra ord ... ;-)

Runtuna IK i seriepremiär mot IFK Nyköping U den 22/4 -23

Vi var ganska många som sökt oss till Rosvallas konstgräsplan A denna lördag. Vi fick ta del av en kamp som föreföll tämligen jämn med två lag som inte riktigt hittade rätt i offensiven. Dessutom blev det en hel del kort utdelade där framförallt IFK:s U-lag föreföll något ur balans och en eftersläng gav till och med ett direkt-rött kort i andra halvleken. Mål fick vi i alla fall se även om bara ett av lagen producerade dem och samtliga målen gjordes i samband med fasta situationer.

Läktaren vid planen har just nu en måsskitsfläckig sporthallsfasad som fond

Runtuna gjorde 1-0 i första halvleken på en förträffligt slagen frispark. Det följdes upp av en straff (hands) direkt i inledningen av den andra halvleken. Sedan kom 3-0 och 4-0 på hörnor där 4-0-målet var ett flipperspel med bollen framför målet innan den slutligen hittade in.

Målskyttar för Runtuna IK blev Linus Stenberg x 2 (frisparken och straffen), Nnamdi Echekwu och Alvin Persson.