söndag 19 februari 2012

Det behöver bli bättre IFK!

Och som fortsättning på den krävande rubriken kan jag med stor säkerhet också skriva att det kommer att bli bättre. IFK Nyköpings A-damer luftade spirorna under eftermiddagen i sin första träningsmatch utomhus för säsongen. Och som motståndare på Rosvallas konstgräsplan A återfanns IFK Täby FK, som ju var i Nyköping helt nyligen och skaffade sig en inteckning i Gästabudsbollens segerpokal.


Några fler än dessa fanns i publiken idag, som mest räknades ca 50 personer in på Rosvalla.


Söndagen den 19/2 bjöd solsken och plusgrader. Men det var före matchstart. När matchen blåstes igång vid 13.40-tiden var det endast moln och blåst som dominerade väderläget över Brandholmen. En och annan solglimt blev det, och därmed har väl IFK:s insats summerats som en parallell till vädret.


En och annan sällsynt solglimt bjöds vi på över Rosvalla. Men inte mycket mer...


Tidiga träningsmatcher är sällan annat än ganska osmickrande för lagen som yrvaket tar sig an 11-mannaspelet. Dock måste sägas att gästande Täby bitvis var riktigt duktiga med snabbt och distinkt passningsspel och bra rörelse. Inte förrän i mitten av andra halvlek fick IFK Nyköping lite mer att säga till om ute på planen, men det var nog mest tack vare motståndarnas något avmattade intensitet.


Hemmalaget tog hur som helst ledningen efter att en pigg Alma Sjödahl snappat upp en småtrist passning från Täbys målvakt till en av sina egna backar.


1-0 tillkom i 33:e minuten då Alma Sjödahl fångat upp en boll i straffområdets utkant.


Täby kvitterade i matchminut 40 efter att de på en hands fått frispark i farligt läge strax utanför IFK Nyköpings straffområde. Snyggt slagen och välplacerad nere i ena stolproten.


Nyköpingstjejerna på väg att ställa upp en mur, vilket inte hjälpte denna gång.


Täby tog sedan ledningen 3 minuter senare då de utnyttjade ett misstag i hemmalagets försvarslinje. Att Täby ledde i halvtid var inte så mycket att säga om då de haft hand om spelet under hela halvleken.


IFK Nyköping kunde sedan i matchminut 75 kvittera genom Nathalie Öberg som stenhårt dundrade in en straff.


Det är inte någon större mening att gräva för djupt i hur denna match såg ut för IFK Nyköping. Med massor av nya tjejer i uppställningen och säkerligen en del direktiv från nya tränaren Urban Strand tar det säkert några matcher till innan saker och ting börjar sätta sig. En detalj som jag ändå vill gny över lite är kvalitén på passningarna som måste upp flera snäpp. Åtskilliga var felpassningarna, även på mycket korta avstånd.


Många nya ansikten var det som visades upp idag från hemmalagets sida. Vi har under vintern kunnat läsa om de tillkommande spelarna och även sett dem vid olika tillfällen under inomhusfotbollens tävlingar. Här kommer en kort presentation kring de som anslutit och som idag var med och spelade.


I mål hittar vi Patricia Kaldoyo.


Katja Andersson kunde idag ses i backlinjen, liksom även...

Elin Forzelius och...

Sandra Carlsson.


Högre upp i banan spelade Malin Thorslund, men även...


Alma Sjödahl och...


Sofia Sjöberg.


Som minne från denna blåsiga söndag i februari på Rosvallafälten hittar du utöver ovanstående text och bilder ytterligare 36 foton lagrade på sedvanlig plats (som du kommer åt bl.a. genom att klicka HÄR.)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar