fredag 24 februari 2012

Inför SM i futsal F15 och F17

Enligt uppgifter från ostkusten har lokaltidningen idag (i pappersutgåvan) en rejäl artikel om Nyköpings representanter i det stundande SM-slutspelet i futsal som för ungdomsklasserna F15, F17, P15 och P17 avgörs i Göteborg 24-26/2. Och IFK Nyköpings tjejer i U-truppen, där stommen är det forna "95-laget", har via ett spännande regionslutspel kvalificerat sig som ett av de 8 lag i klassen F17 som nu ska ge sig i kast med fajten om SM-titeln.


Själv har jag tagit mig så långt västerut i Sverige som man kan komma (känns det som.) Till min förvåning är det dock högertrafik även här. Det hade jag inte trott...


Till Göteborg kan man bl.a. ta sig med tåg. Då kvittar det om det är högertrafik eller ej.


Vad vet vi då om arrangemanget? Tävlingen avgörs i en enorm inomhushall som ligger på norrsidan av älvstranden (på Hisingen) i ett område som heter Lundby Strand. Trots storleken på byggnaden mitt bland andra gamla varvslokaler finns inte en endaste liten skylt på utsidan som vittnar om att det är Lundbystrandshallen man har framför sig.


Lite anonymt skyltad inomhushall, Lundbystrandshallen.


För er som hemmavid kommer att söka information om tävlingen (resultat m.m.) så gissar jag att ni via nedanstående länk kan hitta det ni söker. Om inte annat länkar den sidan vidare till Svenska Fotbollsförbundets resultatsida.
Futsal-SM i Göteborg


Den som vill veta mer om futsal som företeelse kan läsa mer på denna sida:
futsal.se


Man delar in de 8 deltagande lagen (i respektive klass) i två 4-lagsgrupper. IFK Nyköping börjar med att under fredagskvällen spela första omgången mot Lidköpings FK Akademi med matchstart kl 19.05. Efter en natts vila, och sovmorgons-lottning spelar de i andra omgången mot Asarums IF FK på lördagen kl 11.30. Tredje och sista gruppspelsmatchen börjar på lördagen kl 15.15 och spelas mot Rävåsens IK.


Lyckas man komma etta eller tvåa i sin grupp tar slutspelsrundorna vid under söndagen. Då möter resp. gruppetta grupptvåorna i motsatt grupp med start kl 10.00 på söndagsförmiddagen. Tar man sig genom detta nålsöga väntar därefter final kl 13.55 i den stora (och väl upplysta) huvudplanen i Lundbystrandshallen.


Som skrivits tidigare på bloggen så är Södermanlands Fotbollsdistrikt även representerade i klassen F15. Här återfinns både Eskilstuna United DFF (som under fredagen spelar mot Piteå IF) och Dunkers IF (som börjar mot Vasalunds DFF.) Jag hoppas på att ha sinnesnärvaro nog för att ge en vink om hur det går för dessa tjejer också!


Hallen är placerad på klassisk varvsmark. Notera solen som FAKTISKT sken under torsdagen i Göteborg!

7 kommentarer:

  1. Med 8 minuter kvar ligger Dunker under med 3-0 met Vasalund. Ser tufft ut.

    SvaraRadera
  2. Dunker förlorade slutligen med 6-0.

    Eskilstuna leder i halvtid mot Piteå med 1-0.

    SvaraRadera
  3. Med 6 minuter kvar har Piteå vänt mot Eskilstuna och leder med 2-1. Jag byter nu hall för att bevaka IFK Nyköpings match mot Asarum.

    SvaraRadera
  4. Efter 14 sekunder tar.IFK ledningen. Mål av Sassa.

    SvaraRadera
  5. Med ca 1,5 min kvar av första halvlek kvitterar Lidköping. (Och jag ber om ursäkt för felaktig uppgift om motståndare i tidigare kommentar.)

    SvaraRadera
  6. 1 minut in i andra halvlek tar IFK ledningen på nytt genom Malin Thorslund.

    SvaraRadera
  7. Kvitterat till 2-2 på sista sparken. Surt för IFK.

    SvaraRadera