söndag 5 februari 2012

Nyinkomna spelare, framgångar i futsal-SM m.m.

Det blir mycket IFK Nyköping i detta inlägg. Men först ett par korta ord om Hargs BK/Stigtomta IF:s deltagande i FC-cupen (Gnesta) under fredagskvällen. Som jag skrivit tidigare hade de uppfattats som division 3-lag när cup-informationen formades, men till tävlingsstarten var ordningen återställd, de klassades som division 5-lag, och de slapp se motståndarna slå bonusstraffar. Nu hjälpte det ändå inte riktigt, men enligt uppgifter från både hemsidor och spelare var deltagandet både roligt och givande. Förlust i 3 matcher, men inte med stora marginaler. Arbetet går vidare och träningsnärvaron är hög för tillfället när Hargs och Stigtomtas damlag nu samarbetar.


Gnesta FF bjöd på riktig live-rapportering under FC-cupen. Via en blogg (som ligger på samma plats som denna) har man fixat in ett verktyg som löser live-rapporteringen. Jag hade i alla fall tidvis riktigt roligt åt de rullande kommentarer som skrevs under damernas cupspel. Bra jobbat av driftiga personer hos arrangören!


Den stora snackisen just nu måste ändå vara IFK Nyköpings framfart i SM-sammanhang. Framgångarna utomhus i höstas har nu fortsatt även inomhus i futsal-SM och klassen F17. Efter en gastkramande avslutning på lördagens regionspel i Duveholmshallen (Katrineholm) stod IFK:s unga talanger som gruppsegrare före Värtans IK, Norrköpings City DFF och Forsby FF. Futsal-SM avgörs nu med landets 8 återstående lag helgen den 24-26 februari i Göteborg. Där kommer de 8 lagen att delas in i 2 grupper där gruppsegrarna och tvåorna möts i semifinalspel. Vi kan räkna med bra rapportering, då IFK:s U-trupps pressansvarige Jens Littorin rimligtvis kommer att ha nära till arrangemanget...


Jag önskar att jag kan rapportera något vettigt kring Oxelösunds IK:s deltagande i NT-cupen denna helg. Efter en stunds efterforskningar nu på söndagsförmiddagen har det inte precis varit lätt att reda ut, men det var underhållande att försöka! :-)


IFK Nyköpings A-lag har på sin hemsida meddelat att de nu lyft upp två spelare ur föreningens U-trupp, Katja Andersson och Malin Thorslund, som båda sågs spela Gästabudsbollen för IFK den gångna helgen. Utöver dessa har även den från Hargs BK inkomne Alma Sjödahl nu officiellt plockats in i A-truppen. 


Malin Thorslund, IFK Nyköping, under årets Gästabudsboll.
Katja Andersson, IFK Nyköping, på Gästabudsbollens trägolv.
Alma Sjödahl t.h. från Metallcupen i Oxelösund januari -12.

Till A-truppen kommer även Elin Forzelius som ursprungligen tillhört IFK Nyköpings 95-lag, men som säsongen 2011 spelat med Bissorna. Slutligen rapporterade SN under lördagen att även den tidigare ryktesomgärdade mittförsvararen Maria Wictorsson (Umeå) nu skrivit på för kamratföreningen.

Elin Forzelius i samband med seriematch mellan Nyköpings BIS och IK Tun den 17/9 -11.

4 kommentarer:

  1. Hej Lasse!
    Nu när Dunkers IF har figurerat ett par gånger här i bloggen tänkte jag att det vore på sin plats med lite osvenskt "skryt". DIF:s F 15 lyckades nämligen kvala in till SM i futsal 24-26 februari även dem. Inte så tokigt för en liten "skitförening" som Dunker :-). Kul att läsa din blogg,tack för ditt engagemang!

    SvaraRadera
  2. Riktigt kul! Jag lyfter fram detta i ett kommande inlägg. Väl värt både beröm och mer uppmärksamhet!!

    SvaraRadera
  3. vad heter hon den dära orange håriga tjejen som var med er när ni spelade sm i göteborg?

    SvaraRadera
    Svar
    1. Hej!
      Kul att du hittat till bloggen. Jag gissar att du funderar på någon av spelarna i IFK Nyköpings lag. Jag kan spontant inte komma på vilken av tjejerna i det laget som är rödlätt, men jag är å andra sidan inte en del av IFK Nyköpings organisation utan följer flera fotbollsföreningar från Nyköping när de spelar fotboll.

      Lycka till i din fortsatta fundering kring vem tjejen är! :-)

      Radera