onsdag 1 februari 2012

Futsal första helgen i februari

När vi tittar framåt i lagens planeringskalendrar behöver vi inte titta långt för att hitta en massa spännande aktiviteter. Den kommande helgen är det full fart på flera fronter.


IFK Nyköpings U-trupp har tagit ut ett lag som ska spela regionslutspel i futsal klassen F17. De åker under lördagsmorgonen upp till Duveholmshallen i Katrineholm och möter där Norrköpings City DFF, Forsby FF och Värtans IK i regiongrupp 7. Med endast 32 återstående lag i hela Sverige är det en tuff uppgift som nu väntar de talangfulla tjejerna i IFK.


Oxelösunds IK åker till till Mässhallarna på Himmelstalundsområdet i Norrköping och spelar i den stora NT-cupen som pågår under lördagen och söndagen. De ställer upp med två lag och får i gruppspelet med sitt ena gäng möta IFK Norrköping DFK B och Hagahöjdens BK B medan det andra gänget tar sig an Mjölby Södra IF A och BK Tinnis B. Ser inte helt enkelt ut, men verkar kul då östgötalagen inte är något man stöter ihop med titt som tätt i alla fall.


Stigtomta IF i möte med Dunkers IF i FC-cupen 2010.


Hargs BK luftar sina tjejer som har sin nuvarande hemvist i division 5-laget där ju samarbetet med Stigtomta IF:s damlag gör att man anmält ett lag till FC-cupen i Gnesta under namnet Hargs BK/Stigtomta. Cupen spelas under fredagskvällen i Frejahallen (Gnesta) och HBK/SIF-tjejerna har av någon anledning blivit klassade som division 3-lag vilket gör att de i sin grupp får se 2 av sina 3 motståndare slå bonusstraff på dem. De möter Julita/Gropptorp (div 4), Flens IF-Södra (div 3) och Nykvarns SK (div 4.) I den andra gruppen spelar Gnesta FF (nystartade i div 5), Team Rosa (div 4), Åkers IF (div 3) och Dunkers IF F96 (div 5?)


Publik i Frejahallen 5/2 -10.


Personligen har jag varit på denna cup en gång och har minst sagt svårt för den. Platsen i omklädningsrummen är helt obefintlig då massor med lag trängs in i samma rum, och enda chansen att få luft runt benen är att vara spelare som för stunden spelar match... Läktarplatserna räckte långt ifrån till när jag var där 2010 och det fanns inte ens plats att stå och titta för delar av de intresserade. Med tanke på att HBK/SIF nu åker dit med tjejer som endast spelat division 5-fotboll (eller flickfotboll) och som dessutom får se sina motståndare slå bonusstraffar på dem innan matchen drar igång... Men tuffa förhållanden härdar både spelare och säkert också de intresserade tillresta i publiken.


I helgens Gästabudsbollsyra glömde jag helt bort att berätta att tjejerna i Ålberga GIF under söndagen spelade futsal i Stegeborgscupen som går av stapeln i Söderköping. Där mötte de Ringarums IF, Hagahöjdens BK 2 och Gusum/Valdemarsvik. Inga vinster men väl mål i alla matcher och som det verkar i lagets gästbok ett positivt minne av deltagandet.


Lycka till alla lag som spelar den kommande helgen!!

4 kommentarer:

  1. Kort kommentar om FC-cupen som just nu pågår i Frejahallen. HBK/SIF:s lag är korrigerat till att vara just det division 5-gäng som de ska klassas som till denna cup.
    Gnesta FF (som arrangerar FC-cupen) har en utmärkt liverapportering som du kan nå på adressen http://www.gnestamatchen.blogspot.com/

    SvaraRadera
  2. Det tycks färdigspelat för HBK/SIF efter 0-1 mot Nykvarn, 0-1 mot Julita/Gropptorp och troligtvis 0-3 (inte ordentligt redovisat mer än till 0-3 i live-rapporteringen) mot Flens IF-Södra.

    SvaraRadera
  3. IFK Nyköpings fantastiska tjejer tycks ha gjort det "omöjliga" under dagen i regionspelet i futsal F17. Efter inledande förlust mot Norrköpings City DFF med 3-5 och sedan vinst mot Forsby FF med 3-1 krävdes vinst med många mål mot dittills obesegrade Värtans IK. Och då gjorde IFK just detta! Med 9-5 (!) besegrades Värtan, lagen hamnade på samma poäng, lika många gjorda och insläppta mål vilket innebär att inbördes möten räknas. IFK vidare i futsal-SM. Oj...

    SvaraRadera
  4. Det var så att 3 lag hade samma poäng vilket gjorde enligt förbundet att dessa 3 lag hade en ny tabell.
    Så IFK Nyköping fick 3 poäng och 12-10 i målskillnad
    Värtan fick 3 poäng och 10-10 i målskillnad
    Norrköping City fick 3 poäng och 6-8 i målskillnad.

    SvaraRadera