lördag 18 februari 2012

Stiltje

I skuggan av Gästabudsbollen. Februari har inte bjudit på någon direkt glam- och galaföreställning för den som vill fånga upp spännande saker att skriva om. November är väl den månad när aktiviteterna är minimala bland fotbollslagen (undantaget eventuella övergångar), men februari med sin tunga träningsperiod överöser oss inte direkt med nyhetsbulletiner. Nej, det är bara att borra ner huvudena och hårdträna under den tyngsta delen av försäsongen innan träningsmatchandet livar upp i mars.


IFK U (som finslipar formen inför nästa helgs SM-slutspel i futsal) har i alla fall klart med ännu en ung talang som nu anslutit till laget. Oxelösunds IK:s Sara Johansson blev i veckan klar för Nyköpings-laget. (Hon och flera av hennes nya kompisar spelar idag träningsmatch på Rosvalla mot IFK:s F96-lag.)


För övrigt har det börjat blåsa. Precis som det ska vara med andra ord eftersom besöken till Rosvalla nu intensifieras. Bissarnas herrlag, alla 10, spelade träningsmatch inför några frusna själar tidigare idag på den allt mer kolsvarta konstgräsplan A. Jag hoppas på solsken, plusgrader och vindstilla under söndagen då jag tänkt se IFK Nyköpings A-lag spela träningsmatch mot IFK Täby med start kl 13.30. Inför detta lättar vi upp match-abstinensen med några snart ett år gamla bilder.


IFK Nyköping spelade träningsmatch mot Smedby AIS den 19/3 2011 på Rosvalla. Dagen innan föll snön intensivt, men som ses på bilderna var solen framme och snön borta från planen under matchen. IFK vann för övrigt med 1-0 efter en ganska trevande och svajig insats.


Träläktaren var i alla fall inte lika svinkall att sitta på som betongläktaren.


Hanna Persson med karakteristisk koll på boll och motståndare.


Malena Soini kämpar med det skarpa solskenet bland snödrivorna.


Påpälsade fotbollsspelare vid avbytarbänken. Utom Melinda Hall som trivs i kortbyxor. På vintern också.


De tidiga träningsmatcherna brukar sällan bjuda något vidare skönspel. Däremot är de naturligtvis behövliga för lagen och tränarna för att hitta rätt i positioner, roller, uppställningar och tempo. Under söndagens träningsmatch lär IFK ha ett antal av förra säsongens startspelare borta av olika anledningar, men desto mer spännande att se de som spelar och hur nya tränaren Urban Strand tänker sig spela med sitt damlag.


Jag ser fram mot en ny dag och nya märkligheter... :-)

2 kommentarer:

  1. Enligt rykten så spelas träningsmatchen mellan IFK Nykp - IFK Täby först kl 13.30.
    Detta pga att svenska landslagt i anerikansk fotboll har tillgång till A-plan fram tills dess....

    SvaraRadera
  2. Vid kontroll med bokningarna på Rosvalla så kan konstateras att det inte bara är ett rykte. Klockan 13.30 är konstgräsets A-plan bokad för match, dessförinnan är den bokad för "arrangemang" (eller amerikansk fotboll som det står i informationstexten.)

    Tack för upplysningen!

    SvaraRadera