lördag 25 februari 2012

Rapport från SM i futsal, dag 2

Ok, jag ska erkänna att jag startade dagen lite långsamt (det som kallas sovmorgon i dagligt tal.) Siktade in mig på att åka till Lundbystrandshallen lagom till när IFK Nyköping skulle spela sin första match för dagen, klockan 11.30, vilket kändes som en okej starttid.


I hallen fick jag klart för mig att Dunkers IF tagit en välbehövlig seger i sin första match för dagen, medan Eskilstuna United förlorat sin match på morgonen i klassen F15.


IFK började sin dag med att möta Asarums IF FK. Tidigt tog IFK ledningen genom Alma Sjödahl. Motståndarna kvitterade och i halvtidspausen var det hugget som stucket vem som skulle stå som segrare. Men IFK kunde mera och ökade på sin ledning till 2-1 genom Malin Thorslund.


Malin Thorslund gör 2-1.


Därefter sätter Alma Sjödahl 3-1 på en s.k. lång straff. I krysset. För säkerhets skull.


Välplacerat.


När sedan Saosann Rammo, matchens gigant, fick göra 4-1 var saken klar.


Saosann Rammo låg bakom det mesta av IFK:s farligheter i dagens första match.


En tjej som förtjänar extra beröm efter IFK:s första match för dagen är Jenny Andersson i målet. Utan hennes fina målvaktsspel i första halvlek kunde utgången sett helt annorlunda ut.


Jenny Andersson i IFK:s mål gjorde en bra insats.


Jag rasslade vidare i korridorerna och hann se Dunkers IF spela 1-1 mot Lundby IF 06. Ett resultat som räckte till en semifinalplats för Dunkers-tjejerna. De spelar under söndagsmorgonen kl 09.00 mot Kullabygdens DFF. Stort, stort GRATTIS till Dunkers IF!


Jubel i Dunkers IF-leden efter semifinalplatsen.


Tyngre då för Eskilstuna United som trots 3-3 i sin sista match mot Jitex BK kom sist i sin grupp i klassen F15.


Det ville sig inte för Eskilstuna United i årets futsal-SM.


IFK Nyköping hade i sin sista gruppspelsmatch Rävåsens IK från Karlskoga. Det blev en tajt match där IFK till slut lyckades jaga i kapp och spela 2-2. Ett resultat som tog IFK till gruppsegern och de möter i sin semifinal Bele Barkaby FF kl 10.00 på söndagsförmiddagen.


I matchen mot Rävåsen fick IFK stuva om lite i laget, bl.a. p.g.a. skada på duktiga backen Katja Andersson, men också för en tidig skada på Alma Sjödahl. Riktigt bra var Filippa Sjöberg som fick en position lite högre upp i banan.


Filippa Sjöberg var duktig.


Extra kul också för Moa Ivehammar som blev tvåmålsskytt i sista gruppspelsmatchen.


Moa Ivehammar gör här sitt andra mål.


Stort jubel i IFK efter att det stod klart att de placerat sig som etta i gruppen. Och tränare Magnus Thell såg ut att trivas mitt i centrum av gruppen.


Herr Thell återfinns där i mitten någonstans.


Dagen avrundas med en gapig bild och förhoppningar om fortsatta sörmländska framgångar under söndagens spel.


På återhörande!



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar