söndag 19 december 2021

IK Tuns damers futsalnolla intakt

Söndagen den 19:e december, tillika fjärde futsaladvent, var detta år öronmärkt för match mellan IK Tuns och Stallarholmen SK:s futsaldamer. Damernas division 1-serie i Södermanland är tyvärr en magerlagd historia med endast fyra anmälda lag. Utöver Tuns och Stallarholmens damer är Trosa-Vagnhärad SK och New Mill Indians SK med i denna lilla serie med dubbelmöten. Fråga mig inte vad som händer för det lag som vinner serien, på något sätt kanske RFL lockar för den hugade?

IK Tun mot Stallarholmens SK i futsaldrabbning på Sporthallens golv

IK Tun har i och med mötet mot Stallarholmen spelat tre matcher av totalt sex, två mot New Mill samt söndagens match, med gott resultat. Tre segrar och 23-0 i målskillnad. Det är Tuns yngre garde som visat intresse för årets futsal-spel, ledda av tränaren Dennis Hirvelä.

Söndagens domarduo Isak Betzholtz och Emir Arnautovic ger oss tummen upp

Den Stallarholms-fostrade IFK Nyköpings-bekantingen Patrycja "Pato" Jerzak fanns med i söndagens match. Kul och lite oväntat för mig. Pato har varit ute på en hel del fotbollsäventyr sedan tiden i IFK Nyköping och senaste säsongen tillhörde hon Umeå IK. Var hon tar vägen kommande utomhus-säsong har jag inte lyckats luska fram.

Stallarholmens unga men meriterade spelare Patrycja "Pato" Jerzak

Matchen inleddes med två förvillande lika lag ute på planen. Att åka iväg till en bortamatch mot ett helgrönt lag med sitt likaledes helgröna matchställ är väl inte riktigt så uppmärksamt som det behöver vara, kan jag tycka. Iklädda blå västar fanns det i alla fall en liten skillnad lagen emellan.

IK Tun styrde händelserna från första stund i första halvleken. 1-0 efter drygt tre minuter, 2-0 efter fyra minuter och 3-0 efter 8 minuter. En timeout för gästerna gjorde att de fick bättre koll på sitt agerande. Dock kom även 4-0 (på nick) med ungefär 1,5 minuter kvar av halvleken. Den andra halvleken blev betydligt jämnare. Nu handlade det istället om ideliga bollbyten lagen emellan och rejält bra ageranden från Josefine Gustafsson och Caitlin Nzoka i Tuns- respektive Stallarholms-målet. Båda lagen skapade och kom till avslut, närmast nätrassel var nog gästerna med tanke på deras stenhårda ramträff. Men Tun spelade sig fortsatt igenom sin motståndare, vann de flesta duellerna medan Stallarholmen var lite för generösa med sina bolltapp när bollbehandlingen inte alltid var hundra.

Matchsekretariatet denna gång bestod av Ebba Åkerman och Wilma Grenryd

För ordningens skull ska matchens målskyttar redovisas. Det var två spelare som solidariskt delade på målfabrikationen denna gång; Katja Andersson och Emilia "Millan" Jonsson. 

Nu tar lagen i futsalserien juluppehåll innan återstående matcher ska spelas klart under januari. För Tuns del är det rotation på spelarna som är med, de som tränar futsal regelbundet turas helt enkelt om att vara med i seriespelet.


Ett tack till båda lagen för god underhållning och lycka till i det fortsatta seriespelet!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar