söndag 12 december 2021

Kämpigt för Onyx i allsvenskan

Mycket pekar på att Onyx allsvenska innebandyherrar spelar sin andra allsvenska degraderingssäsong på raken. Räddade en gång av Corona men det är nog för mycket begärt att pandemin ska komma till undsättning ännu en gång. Tyvärr är inte lördagens förlustmatch mot Bele Barkarby IF IBF med 3-8 en engångsföreteelse. Å andra sidan är det inte mot topp-4-lagen i tabellen som Onyx kan förväntas att ta poäng denna säsong. Måste-matcherna är mot annat motstånd men det har väl inte sett helt lovande ut mot den typen av motstånd heller under seriens första halva.

Onyx tog emot Bele Barkarby under lördagen i Rosvallas A-hall

I en haltande tabell ligger Onyx 10:a och under nedflyttningsstrecken med sina 7 inspelade poäng. Fem poäng upp till Strängnäs och Visby ovanför strecket. En seger och två förlängningsvinster på 11 försök. Det sprudlar liksom inte av självförtroende i laget efter fjolårets insatser och denna säsongs inledande halva. Målen bakåt trillar in lättare än de gör i andra änden av planen.

Det var väldigt mycket orange på uppvärmningen när båda lagen valt den färgen på tröjorna

Jag såg aldrig Onyx spela under fjolårets allsvenska säsong. Mina sinnen var inte riktigt kalibrerade med hastigheten som råder på denna nivå. Jag upplevde matchen inledning som hysteriskt intensiv med ett furiöst tempo. Nog ville Onyx mycket, inte tu tal om annat. De spelade "hemmaspel" med mycket bollinnehav men vad hjälpte det när missade passningar gav motståndaren möjlighet till blixtrande omställningar. 0-1 efter drygt halva första perioden kunde dock kvitteras med 2 minuter kvar efter ett "slumpmål" där Emil Söderström var framme och högg framför fötterna på Bele Barkarbys målvakt. Glädjen varade inte länge, halvminuten senare kom 1-2.

Någon gång i nutid har det tydligen införskaffats en ny sarg till Rosvallas A-hall

När den andra perioden blivit 7,5 minuter gammal kom 1-3. Inte långt efter det åkte Onyx på matchens enda utvisning och då såg det mörkt ut. Men laget reste sig och visade karaktär och hyfsat tjocka pannben. Utvisningen hanterades och sedan kom reduceringen till 2-3 av Alexander Rosenkranz när klockan stod på exakt 15:00. Viktor Palm kvitterade 2,5 minuter senare till 3-3 och Bele Barkarby såg inte så självsäkra ut inför den andra pausvilan.

167 åskådare trasslade sig genom Ticksterbiljetter och Covis-pass

När Bele Barkarby gjorde 3-4 efter drygt fyra minuter av tredje perioden gick det en kollektiv suck genom hemmalaget. Det upplevdes som onödigt och déjà vu-känslan kom krypande. En kvick spelvändning efter 12:54 och det stod 3-5 på resultattavlan. När sedan 3-6 kom minuten senare kändes det i alla fall för mig som avgjort. Onyx tog en timeout med fyra minuter kvar av matchen och i samband med detta plockade man ut sin målvakt och spelade med 6 utespelare. Det renderade i ytterligare två baklängesmål och slutresultatet skrevs således till 3-8.

Härnäst väntar Strängnäs IBK för Onyx. En s.k. 6-poängsmatch sett till motståndets placering precis framför Onyx i tabellen. Rosvalla A-hall klockan 16.00 lördagen den 18/12.

Stort lycka till i jakten på ett nytt allsvenskt kontrakt Onyx!