söndag 6 februari 2022

Nyköpings SK J20 föll med flaggan i topp

Full kareta i 3 x 20 minuter. Knappast några sura eller ledsna miner när hockeyjuniorer ger sig ut på isen. Backspegeln är till för fegisar, vi kööör. Nu ska väl i rättvisans namn sägas att skolningen självklart omfattar de defensiva arbetsuppgifterna också men visst är det roligare att anfalla och göra mål?!

Lördagen den 5:e februari välkomnade Nyköpings SK:s J20-lag sina seriekonkurrenter Nacka HK till Rosvallas stora ishall. Seriematch i J20 Regional Fortsättning stod på programmet och utifrån lagens placeringar i tabellen skulle mittenlaget Nyköpings SK inte ha mycket att säga till om mot tredjeplacerade Nacka. En tabell som toppas av Almtuna IS i storartad stil.

Ishockeyunderhållning när Nyköpings SK:s och Nacka HK:s J20-lag möttes

Även om Nyköping inledde matchen med iver och gott mod så var verkligen inte period 1 deras bästa. Förvisso hade de efter ca 15 spelade minuter en klingande stolpträff som kunde gett dem ledningen i matchen men det var gästerna som hade det etablerade anfallsspelet. 0-1 kom till slut när Stayfo Sharro hittade nätmaskorna bakom Petter Wahlström i NSK-kassen då matchuret tickat fram till 17:38.

I den andra perioden gjorde Nyköpingslirarna sig själva mycket bättre rättvisa. En tydligt nivåskillnad i intensitet och vilja från hemmalaget medan Nacka sjönk ihop en aning från det vi sett från dem i första perioden. Inte helt oförtjänt när 1-1 kom upp på tavlan efter 8:31. Målet av Oliver Nilsson-Borup.

Inte riktigt lapp på luckan denna tidiga lördagsmatch

I mittenperioden hade Nyköpings SK ett par chanser att spela 5 mot fyra och den andra av dessa utvisningar rann över till inledningen av den tredje perioden. Tyvärr fick inte NSK:s juniorer någon ordning alls på sitt spel 5 mot 4, kanske beroende på att Nackaspelarna agerade som ettriga illrar redan i NSK:s uppbyggnadsfas. Å andra sidan var hemmalaget helt okej i sitt boxplay när de var i numerära underlägen.

Den tredje perioden visade att det var två jämnbördiga lag ute på isen. En generös bjudning vid egen blå och gästerna kunde ta ledningen fram till 1-2 efter 8:05 då Max Granlund-Wennerberg gjorde mål. Jakten på kvittering började och hemmalaget hade Nacka i en allt tydligare brygga ju närmare slutet vi kom. Men trots stort tryck på slutet, bl.a. genom att plocka ut målvakten och spela med 6 utespelare, så kom aldrig kvitteringen och matchen slutade 1-2. En extra eloge till Nikita Evstratov i Nacka-målet som redde ut några riktigt farliga situationer.

Efter att ha skakat av mig den omuntra stämningen i periodpauserna då någon valde att spela Sveriges dystraste orkester Kent i högtalarna så satt jag mig ner för att välja ut och redigera bilder. Du hittar mina matchbilder från tillställningen HÄR >>>

Jag tackar båda lagen för en positiv och underhållande insats ute på isen. Min slutsats efter flera års försök att fota ishockey är att det tyvärr är skitsvårt att få till några bra bilder. Jag vet inte riktigt vad det är som gör det så svårt men jag kämpar vidare. Någon gång borde även en blind höna hitta ett korn, eller hur?