söndag 13 februari 2022

Tuns damer bjöds på en rejäl futsalsmocka

Den som sökte sig till Rosvallas A-hall under lördagen kunde ta del av en hel del futsalgodis när IK Tuns damer träningsspelade mot Hammarby IF FF. De båda lagen går just nu och väntar på att kvalspelet till RFL ska dra igång efter att de båda vunnit sina respektive division 1-serier. Av resultatet i denna träningsmatch att döma skiljer det mycket mellan de olika division 1-serierna, Hammarby gled obehindrat ifrån till en 14-2-seger.

Emma Lundh och hennes Hammarby steget före IK Tun

Även om det var Tun som tog ledningen i matchen så stod det relativt snart klart för alla inblandade att det var nivåskillnad mellan lagen. Bajen var nog onödigt försiktiga initialt men när de fick luft under vingarna så bjöd de på stort futsalkunnande, kluriga lösningar, blixtrande individuella prestationer och effektivitet. Tun-spelarna kämpade tappert på men det var svårt för dem att hinna med. De har dessutom inte prövats defensivt under vinterns seriespel så nu fick de verkligen kämpa för att komma rätt i försvarspositionerna. Inte blev det heller lättare när gästernas målvakt deltog i anfallsspelet.

Ännu ett Hammarbymål rullar in bakom Josefine Gustafsson i Tun-kassen

IK Tuns båda mål gjordes av Ebba Åkerman. Utöver hennes mål hade Wilma Grenryd en stolpträff. Men detta räckte inte särskilt långt mot Hammarbys 14 baljor. Jag lyfter på hatten för Hammarbys Emma Lundh, dominant i spelet och med rutin och erfarenheter som bräcker de flesta. Senast jag såg henne var i våras då hon lirade med Brommapojkarna mot IFK Norrköping i Elitettan.

IK Tuns futsaldamer kommer att gå in i en enkel kvalserie mot lag från Östergötland och Småland. För Östergötlands del är det klart att det blir Ljungsbro medan vilka som blir Smålands representanter utkristalliseras den 13/2. Första matchen i kvalet spelas helgen den 26-27/2.

Som alltid var det väldigt kul att kolla på futsal och även att försöka fota det som hände. Låt gå för att jag vid det här laget under vinterhalvåret är rejält less på inomhusbelysningarna men det är fortfarande för kallt ute för att jag ska lockas att börja fota träningsmatcherna i fotboll.


Jag önskar IK Tun stort lycka till i kvalspelet när det väl drar igång!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar