tisdag 18 oktober 2022

Stjärnkliniken Cup anno 2022

I helgen var det ännu en gång dags att ikläda sig vinterkläderna, starta upp dieselbilen och puttra iväg till grannbyn i väster. Katrineholm Bandy bjöd in till Stjärnkliniken Cup för landets U15-bandylirare. Och naturligtvis blev det ännu en gång en succé. Organisatoriskt och sportsligt. Måhända önskade fler lag att de hade kunnat vinna, det brukar liksom bara vara ett lag som slutligen får höja pokalen i skyn. Denna gång var det som flera gånger tidigare, senast ifjol, Vetlanda BK som stod överst på prispallen efter att ha besegrat Edsbyns IF med 5-4 efter sudden death-mål i förlängningen.

Vetlanda BK slutsegrare i Stjärnkliniken Cup 2022 (bild från semifinalen)

Min ambition var att fota alla 10 deltagande lagen i cupen. Och då fick det bli tidig söndagsmorgon som gällde. Klockan 08.00 drog den första semifinalen igång för att följas av semifinal två och därefter de tre placeringsmatcherna för att sortera ut placeringarna 5-10. Med stelfrusna fingrar gav jag sedan upp när det var dags för brons- och finalmatcherna. Sorry men det fanns en bortre gräns för vad jag pallade med ...

Bandy-kamp i Kronfågel Isarena under Stjärnkliniken Cup 16/10 -22

Jag blev precis som ifjol väldigt imponerad av vad alla unga lirare åstadkom ute på isen. Söndagen fick en smakstart med två superjämna semifinaler av hög kvalitet. Sedan uppstod en viss förvirring hos undertecknad när annars blåklädda Mölndal SBK dök upp för sin placeringsmatch med lånade reservtröjor i vitt prydda med Katrineholm Bandys logotype på bröstet. Eftersom de som bortalag mötte Helenelund/Spånga i blått matchställ så var denna tröjinlåning ett nödvändigt och praktiskt arrangemang. 

När du tittar i bildgalleriet får du inte luras av Mölndals lånade vita Katrineholms-tröjor

Jag ska inte rabbla resultat utan hänvisar istället till resultatsidan som Katrineholm Bandy upprättat HÄR >>> 

Morgonpigg bandypublik klockan 08.00 en söndagsmorgon i mitten av oktober

För arrangörsklubbens deltagande lag slutade årets äventyr med en 7:e-plats efter seger i placeringsmatchen mot Åby/Tjureda IF med 5-2.

Jag har valt ut 375 bilder från söndagens fem första matcher och du hittar till bildgalleriet HÄR >>>

Jag tackar för underhållningen och önskar alla unga bandytalanger lycka till i det fortsatta sportandet!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar