lördag 5 november 2022

Slaget om tabellhalvorna

Lördagen den 5:e november och dags för säsongens sista omgång i Damallsvenskan. Sedan tidigare vet vi att FC Rosengård är att gratulera till mästerskapstiteln. Vi vet också att AIK får kliva ner ett pinnhål till Elitettan. Efter lördagens matcher fick vi också reda på att Umeå IK gör AIK sällskap nedåt, vilket gör Umeå till damfotbollens motsvarighet till Leksands ishockeyherrar som flera säsonger i rad for som en jojo upp och ner mellan serierna. På Tunavallen i Eskilstuna spelades en match mellan United och Piteå IF som inte hade med varken topp- eller bottenstriden att göra. Denna match var för de nördigaste tabellbitarna, den skulle utkristallisera vilket av lagen som skulle hamna på sjunde eller åttonde plats. Och för den som vill jaga argument för att hetsa upp sig så handlade matchen om vilket av lagen som skulle hamna på övre respektive nedre tabellhalvan.

Eskilstuna United mot Piteå IF i Damallsvenskans avslutande omgång 2022

All denna framkrystade spänning ackompanjerades av ett stilla men oupphörligt regn. När de 90 minuterna passerat visste vi att United haft en mindre lyckad dag på jobbet och att gästerna från Piteå kunde åka hem med en 7:e-plats i sluttabellen efter sin synnerligen välförtjänta 3-1-seger. Även om hemmalaget började helt okej så tog gästerna över och släppte sedan aldrig greppet.

Domartrion vid lineup med huvuddomare Tess Olofsson i centrum

I slutet av första halvleken tog Piteå ledningen efter ett nickmål på en hörna av Anam Imo. I matchminut 50 respektive 60 gör sedan Katrina Guillou 2-0 samt 3-0. Uniteds tröstmål av Paulina Nyström kommer i 72:a minuten och fastställer också slutresultatet.

Matchen saknade den där riktiga nerven. Visst, det blev lite grinigt emellanåt men United vann inte många dueller, slog bort enkla passningar och det var nog snarare deras mindre goda prestation än Piteås briljans som ledde till slutresultatet. Det mest minnesvärda var nog kaffet i mediarummet efter matchen. Och nu väntar vi sörmlänningar på om Eskilstuna United återfinns i nästa års Damallsvenska eller inte med tanke på den ekonomiska knipa de hamnat i vilket äventyrar deras elitlicens.

Du hittar ett mindre bildgalleri från matchen HÄR >>>

Tack för denna säsong och nu håller i alla fall jag tummarna för en fortsättning i Damallsvenskan för Eskilstuna United!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar