söndag 23 juni 2013

Bevakning Västerås BK 30 - IFK Nyköping kl 15.00

I en haltande division 1-tabell möter idag IFK Nyköping på bortaplan Västerås BK 30. IFK Nyköping har spelat 8 matcher, dagens motståndare har 9 matcher avklarade och allra ivrigast har Enskede IK varit som hunnit med 10 matcher. (Vissa lag har redan spelat kommande veckas omgång, gissningsvis tidigarelagd för att få ett något längre sommaruppehåll.)

IFK möter alltså BK 30 i Västerås på Ringvallens konstgräs. BK 30 är ett av de på förhand tippade topplagen och återfinns för stunden på 2:a plats med sina 19 poäng (25-11 i målskillnad) och 3 poäng efter ledande IF Brommapojkarna. IFK innehar med sina 14 poäng (22-12 i målskillnad) en 6:e-plats.

Det blir en svår nöt att knäcka för IFK idag. Men en intressant sådan. Det är klart att jag hänger på och bevakar en sådan match! IFK Nyköping matchar ganska tufft just nu med DM-finalen i onsdags (grattis till segern över Telge United), dagens match och sedan onsdagens seriematch mot Fanna BK hemma på Folkungavallen innan sommarvilan.

Bland BK 30:s nyförvärv inför säsongen kan nämnas Hanna Helg och Emma Lundström (båda födda -95) från Eskilstuna United samt 5 spelare från Gideonsbergs IF.  Men så mycket mer förhandsinformation om IFK:s motståndare har jag inte att erbjuda...

Förhoppningsvis kan jag ge löpande målrapportering i kommentarsfältet till detta inlägg. Håll utkik!