Hargs BK 2 vann div 5-mötet på Krikon

Vilket inbjudande väder det var under måndagskvällens division 5-möte på Krikonbacken mellan Hargs BK 2 och Gnesta FF! Vi är i midsommarveckan och när solen är framme märks det att det blir både varmt och ljust. Några som också verkar trivas just nu är de förbaskade myggen, och på Krikonbacken finns det gott om dem... Av den månghövdade publiken (ca 75 personer) var det vissa som frivilligt valde att utsätta sig för myggorna på skuggsidan.

Det var på Krikonbackens skuggsida som myggen trivdes!
På Solsidan var det najs. Och myggfritt.

Jag kastade i mig årets svagaste kaffe från kiosken innan matchen drog igång. Och som den startade! I andra matchminuten slår Hargs Malin Larsson den yngre en frispark som via målvakten letade sig in bland nätmaskorna och 1-0 var ett faktum.

Lagkapten Malin Larsson d.y. framför delar av åskådarna på Krikon.

Ett par minuter efter Hargs ledningsmål var det kvitterat då Gnesta FF:s lagkapten Julia Olsson höll sig framme. En kvart in i matchen hade spelet satt sig och enligt min mening dominerade Hargs andralag spelmässigt och i de allra flesta situationer men Gnesta, som blev ganska tillbakatryckta, visade att deras främsta kvalité var snabba omställningar.

Ett ledningsmål var ytterst nära för Harg i 20:e minuten då de träffade kryssribban men nu fick vi istället vänta till 25:e minuten innan Denise Flisell satte 2-1 på halvdistans med ett välriktat avslut. Att det i halvtid fortfarande stod 2-1 var närapå konstigt eftersom Gnesta i 35:e minuten fick en spelare fri någon meter framför mållinjen. Nu "lyckades" spelaren skjuta över, vilket i sig var en prestation, och 2-1 var inte helt felvisande för första halvlek.

Jo, avslutet gick över ribban.

Jag summerade mina intryck efter första halvlek. En av detaljerna var att vi som var där fick se ett Hargs BK där systrarna Nilsson äntligen kunde delta båda två. Låt gå för att de aldrig spelade samtidigt men efter alla knäproblem är nu både Frida och Fanny igång. Kul! En annan detalj var att första halvleks avslutande minuter gick till gästerna. Och de började sedan bäst i andra halvlek.

Hargs BK:s huvudtränare Neil Franklin med ass. tränare Ove Andersson i bakgrunden.

10 minuter in i andra halvlek gör Gnestas Emma Granstam 2-2 och då kändes det logiskt, sett till hur mycket Gnesta flyttat upp spelet. Men i och med detta vaknade Hargs-tjejerna till liv och resten av matchen dominerade de tillställningen med eftertryck.

3-2 var en läckerhet serverad av Denise Flisell. Ett väl avvägt långskott som går över fingrarna på Gnestas målvakt. 4-2 görs av Linda Karlsson i 67:e matchminuten. Denne för mig tidigare obekante spelare avslutade också dagens målskörd fram till 5-2 då det återstod 13 minuter av matchen.

Hargs BK:s Linda Karlsson gjorde 2 mål mot Gnesta FF.

En spelare som inte hamnade i målprotokollet idag men som framförallt i första halvlek var mycket aktiv som anfallare var Hargs Elin Svedling. Med alla chanser hon skapade eller var framme och högg på borde det nog blivit åtminstone ett mål.

HBK:s Elin Svedling var ettrig värre främst i första halvlek.

En trevlig match med bra underhållningsvärde (bedömd enligt division 5-nivå.) Jag vill ge mig på att dela ut några betyg också.

Fyra Fotbollslasse går till...

Denise Flisell förtjänar uppmärksamhet och positiva omdömen. En mycket ung men ack så duktig spelare som har det där lilla extra. Igår tvåmålsskytt med avslut som visar på gott kunnande. Bra där!

Hargs BK:s Denise Flisell var mycket bra i division-mötet mot Gnesta FF.

Tre Fotbollslasse delas ut till...

En spelare som visade upp en blixtrande speed var Gnesta FF:s nr 11 Emma Granstam. Ett mål igår men också en spelare att lita på i det snabba omställningsspelet som Gnesta gjorde bra så länge de orkade.

Gnesta FF:s Emma Granstam hotade ständigt med sin snabbhet.

Jag vill även dela ut Tre fotbollslasse till Gnesta FF som lag. Inför denna säsong lyckades man starta upp ett damlag på nytt, och jag önskar dem all lycka till och att de kan bygga vidare på nuvarande verksamhet för att kunna hålla liv i damlaget kommande säsonger. Ni behövs i den delen av länet!