torsdag 13 juni 2013

Flens IF-Södra drar sig ur div 2

Division 2 Södra Svealand, där våra lokala lag IFK Nyköping 2 och Nyköpings BIS huserar, får hädanefter klara sig runt på 9 lag då Flens IF-Södra dragit sig ur serien. Beskedet nådde mig idag och det går även att se på Södermanlands Fotbollsförbunds hemsida att laget utgått.

Arkivbild med nästan exakt ett år på nacken. Flens IF -Södra mot IK Tun 120616.

Först och främst tycker jag detta är mycket tråkigt för damfotbollen i Flen. Men det smittar av sig på Flens IF-Södras flickverksamhet, på den sörmländska damfotbollen i stort och även på årets division 2-serie. Flens IF-Södra kämpade i absoluta botten av tabellen och med facit i hand var nog inte uppflyttning från fjolårets division 3-spel det rätta för föreningens damlag. Anledningen till varför laget dragit sig ur serien är inte känd för mig. Däremot kan jag spekulera i om bl.a. Flens IF-Södras uttåg, alla uppskjutna/inställda dammatcher denna vår har att göra med de mindre årskullar med flickspelare som vi annars borde sett fylla på i damlagen. Allvarligt är det hur som helst.

Den ny-ritade division 2-tabellen har nu Nyköpings BIS damer på sista plats med 1 poäng men redan ikväll har de chansen att jaga fler poäng då de möter Hällbybrunns IF hemma på Rosvalla med den nästan kontinentala matchstarten 20.00. Överhuvudtaget ser division 2-tabellen lite småtrist ut i sörmländska ögon då endast DFK Värmbol har "utsocknes" lag bakom sig. Men än återstår många omgångar av säsongen!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar