söndag 9 juni 2013

0-0 för IFK Nyköping 3 mot Dunkers IF

En match som slutar 0-0 måste inte med nödvändighet vara händelsefattig eller enbart inriktad på försvarsspel från två lag som vägrar att gå framåt. I dagens möte på Rosvallas plastmatta B var det ett ständigt anfallande IFK Nyköping som visade att det går att kamma noll trots ett oräkneligt antal avslut och anfallsförsök. Och det ska också sägas att Dunkers IF visade att man kan försvara sig samt att deras målvakt Daniella Andersson inte behövde göra särskilt många idioträddningar eftersom IFK-spelarnas avslut inte alltid träffade målet...

När jag parkerade på Rosvalla sken solen även om molnen från sydväst kom allt närmare. Och naturligtvis mullrade det allt mer ju närmare halvtidspausen vi kom. Första regnskuren föll när det återstod någon minut av första halvlek. Sedan fortsatte det i olika stor omfattning, och för att inte tråka ut oss haglade det också en stund.

Åskmolnen stod på kö över Rosvalla. Och nya hallbygget liknar en berg- & dalbana.

Det märktes tidigt i matchen att IFK Nyköpings unga tjejer ville framåt. Anfallsvågorna drog fram främst längst kanterna där bl.a. Moa Ivehammar kom runt i stort sett varje gång.

IFK:s Moa Ivehammar kom runt på sin kant gång efter gång.

En spelare som jag tycker visar klass varje gång jag ser henne är Malin Wahlne. Nu fick jag höra att hon hämmas rejält av problem med sina vader, vilket är trist då hon annars har det där lilla extra för att kunna avgöra matcher.

IFK Nyköpings Malin Wahlne.

Nu kan jag inte ösa allt för mycket beröm över IFK:s anfallsspel för även om de kom till avslut väldigt många gånger så måste det ju bli mål också... Många anfall slutade med försök till inlägg eller instick mot boxen men det var lite för mycket lycka-till-passningar utan särskild tanke eller adress. Och där stod Dunkers mittförsvar oftast rättvänt och kunde lyfta bort bollarna.

Jag hann byta några ord med IFK Nyköpings tränare Torbjörn Westerloui, trevligt, eftersom han inte coachade laget utan denna syssla hade överlåtits till kollegorna Joachim Röken och Oscar Nielsen.

Joachim Röken och Oscar Nielsen i Rosvalla-regnet.

På sätt och vis gjorde IFK Nyköping många bra saker ute på planen. Tolka inte ovanstående rader som att jag kapar dem längst fotknölarna! De dominerade matchen från start och under 89,5 minuter. I andra halvlek hade dock gästande Dunkers IF tre riktigt bra chanser (bl.a. en mycket farlig hörna och ett högt distansskott som inte var självklart enkel att plocka för IFK:s målvakt.) Ett mål för Dunker mitt i all IFK-press hade inte varit särskilt rättvist men samtidigt är ju sport inte alltid "rättvis". När domare Bemir Brkic blåste för full tid var det dock ingen tvekan om att Dunkers-spelarna var mest nöjda med resultatet.

Dunkers IF verkade definitivt mest nöjda med 0-0.

Jag vill dela ut ett betyg också!

Tre Fotbollslasse och definitivt ett väl godkänt betyg till...

Josephine Tasevski på IFK Nyköpings mittfält ska ha ett väl godkänt betyg efter dagens insats. Hon var en verklig bollvinnare på mitten och utan att kladda för mycket med bollen hittade hon anfallarna med kvicka bollar ut på kanterna. Bra där!

IFK Nyköpings Josephine Tasevski skötte sig fint på mittfältet idag.

Avslutningsvis kommer en hälsning till dagens domare Bemir Brkic. Han skötte sig mycket bra och jag känner honom som en mycket snäll och trevlig person, men Bemir bör vara försiktig med vad han önskar sig. Det kan slå in...

Domare Bemir Brkic ville se bilder på sig själv från matchen!