lördag 1 juni 2013

Lördags-väta

Det är lördag. Det är helg. Och jag har redan hunnit med ett par rejält blöta tillställningar... Nåja, så roligt ska vi inte ha det utan det är vädret som markerat att det finns med all önskvärd tydlighet. Regnet på Folkungavallen när IFK Nyköping tog emot Gideonsbergs IF i damernas division 1 Södra Svealand var omöjligt att ignorera och när jag direkt efter den matchen åkte vidare för att se den avslutande halvtimmen av Nyköpings BIS möte mot DFK Värmbol i damernas division 2 Södra Svealand var det bara marginellt mindre nederbörd.


Vattengrav på Folkungavallens löparbanor? Nej, bara väldigt, väldigt blött.

Den som följer nyhetsflödet om den lokala sporten har vid det här laget koll på att IFK Nyköping besegrade Gideonsbergs IF med 5-0 (2-0.) Jag kommer att skriva mer om matchen under söndagen (inga djupare analyser utlovas då anteckningsboken drabbats av dagens väta...) Men vi kan notera en 3-målsskytt för dagen och den lyckosamme är Hanna Persson.


Idag fick hon till det rejält, IFK:s Hanna Persson.

Utöver Hannas tre baljor satte Edina Begovic en straff obevekligt i krysset och dagens läckerbit var Saosann Rammos mål. Det var snyggt på så många sätt!


IFK jublar efter Saosann Rammos 4-0.

Tyngre för Västerås-gästerna som fortfarande står utan poäng i serien. Det mycket unga laget har kvalitéer men var numret för små mot IFK Nyköping.


Gideonsbergs IF får vänta ett tag till på första poängen.

Jag hann som nämndes se Nyköpings BIS damer avsluta division 2-matchen mot Södermanlands-konkurrenterna DFK Värmbol. Och visst var det så att efter 0-0 i halvtid tog Biss ledningen genom Therese Sjöberg. Laget har ännu inte haft många tillfällen till jubel i årets seriespel så glädjen kändes extra starkt när de nu tog ledningen.


Biss-tjejerna jublande glada vid sitt ledningsmål.

Man lyckades skapa en hel del chanser under matchens slutfas men likväl kom kvitteringen till 1-1 innan matchen var över. Men Nyköpings BIS fick i och med dagens match sin första poäng i seriespelet och det mot en motståndare som för närvarande ligger tvåa i tabellen. Jag gissar att det känns befriande för det rödblåa Nyköpingslaget!

Jag återkommer någon gång under söndagen med lite mer text och framförallt mycket fler bilder (både i bloggen och i bildgalleriet.)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar