torsdag 27 juni 2013

IFK i dunkel drabbning

Under den sena onsdagskvällen var det dags för den 10:de och avslutande våromgången i division 1 Södra Svealand för de två köpingelagen IFK Nyköping och Fanna BK (från Enköping.) När spelschemat lades tänktes troligtvis tanken att det skulle vara en ljus och fin sommarkväll, utifrån den sena matchstarten, men si av det bidde det intet!


Matchen på Folkungavallen spelades i 3D! Dis, Dimma och Duggregn.

IFK Nyköping startade med följande elva:
I mål: Sofia Frindberg
Backlinje: Malena Soini, Julina Andersson, Sofia Sandström, Amanda Johansson
Mittfält: Anna Pekkari (defensiv roll), Alma Sjödahl, Edina Begovic, Tove Almqvist, Hanna Persson
Anfall: Sofia Sjöberg
Avbytare: Iqra Sahi, Jennifer Askesten, Saosann Rammo, Therése Andersson, Karoline Pettersson, Elin Forzelius, Lisa Tholander

Den uppmärksamme kan se några intressanta detaljer i ovanstående. Tack vare Melinda Halls kommande nose job (nåja, näsbenet behöver justeras till sin ursprungliga plats efter söndagens match) fick nyförvärvet Anna Pekkari starta på den positionen.


Anna Pekkari har nu presenterat sig ordentligt för hemmapublik och lokal media!

En småskadad och sliten trupp i övrigt sätter sina spår på reservbänken. Therése Andersson fanns av denna anledning där och kanske ännu inte helt fulltränade Karoline Pettersson och Elin Forzelius. Karoline har hälproblem och har endast kunnat träna den senaste tiden då mjukt och livgivande gräs varit underlaget medan Elin nyligen kommit hem efter ett år i paella-trakterna vid Medelhavet.


Karoline Pettersson t.v. i samspråk med Lisa Tholander framför speakerbåset på Vallen.

Huvuddomare igår var Josefine Wallin från truckstaden Mjölby. Hon visade sig vara av den toleranta sorten och blåste inte sönder pipan igår.


Huvuddomare Josefine Wallin.

Sofia Sjöberg såg till att börja matchen som hon avslutade den senaste. Detta ledde även denna gång till mål. 1-0 kom i 14:e minuten.


IFK Nyköpings Sofia Sjöberg blev målskytt även denna gång.

IFK Nyköping trummade på med ett massivt bollinnehav och kvicksilvret Tove Almqvist, nästintill alltid jättebra, gjorde ett rasande grant 2-0-mål i 33:e minuten. En soloprestation kännetecknad av ypperlig teknik i högsta fart.


Tove Almqvist satte 2-0 framför en för kvällen stor hemmapublik.

Den månghövdade publiken satt med några få undantag uppflugna på den gamla träläktaren. De hade under 90 minuter anledning att applådera både en och tio gånger då IFK:s anfallsspel var underhållande. Ska jag vara lite kritisk så bör hemmalaget förvalta sina chanser bättre än de nu gjorde, förvisso blev det vinst med 2-0, men det mot ett motstånd som tillät en hel del. Mot tuffare lag blir det inte så många chanser och då brukar man i efterhand prata om hur viktigt det är att vara 100%-ig i avsluten.

Pausvilan innebar en pappmugg gott kaffe från kiosken. Tack Veronica Andersson för den!

I andra halvleks 20:de minut görs Anna Pekkari ner i straffområdet och efter visst bytes-palaver i IFK (Hanna Persson ut till förmån för Saosann Rammo) räddas sedan straffsparken från Edina Begovic högerfot.

Saosann Rammo gjorde ett piggt inhopp och med halvtimmen spelad av andra halvan stod hon för en prestation i den högre skolan som nog borde fått bli mål. Nu rullade bollen på utsidan av stolpen, men med så liten marginal så att publik och tränarstab redan tagit ut målet i förskott... Även en duktig Alma Sjödahl stod för ett tekniskt nummer som i sista bråkdelen av en sekund stoppades av bortamålvakten.

Matchen slutade 2-0 och publiken famlade sig hemåt i halvdunklet. Kvar dröjde sig representanter från den lokala median. Det var för övrigt ovanligt fotograftätt denna mörka onsdagskväll på Folkungavallen.


SN:s K-G Z Fougstedt med Bemir Brkic bredvid sig.
I mitten av bilden hittar du Jimmy Steen som gjorde Folkungavallen-debut denna kväll.

Om du inte redan sett bilderna kan jag varmt rekommendera K-G Z Fougstedts fenomenala bildsamling från matchen via denna länk. Det är bara att buga sig inför en mycket skicklig yrkesman, bilderna går inte av för hackor! När det gäller Jimmy Steens ev. matchbilder kan du hålla utkik på hans sportfotoblogg som du hittar här. Jimmy har fotat endast ett fåtal dammatcher än så länge men sätter definitivt sitt namn på sportfoto-himlen genom många andra fina bilder så håll koll när han besöker damfotbollsarenorna!

Att Martin Brunelius fanns med videokameran på läktaren för ett inslag på lokalsporten.se tackar jag särskilt för denna gång. När Tove gjorde sitt praktmål gick jag bakom läktaren för att ta mig nedåt planen (jag ville inte störa genom att traska fram och tillbaka framför all publik.)


Lokalsporten.se på uppdrag. Men står Martin ut under det färgflagande taket??

Nu är det bara några betyg kvar att dela ut innan det blir sommaruppehåll!


Fyra Fotbollslasse bara MÅSTE delas ut till...

Bra målvaktsinsatser kan jag inte undgå att uppmärksamma. Oavsett om det är en utsocknes målvakt eller inte. Igår gjorde Fanna BK:s Johanna Wallinder en storartad insats med ett flertal kvalificerade räddningar, och tusan vet om inte hon hade flest bollkontakter av alla...? (Sofia Frindberg i IFK:s mål lär kunna räkna sina bollkontakter på ena handens fingrar!)


Johanna Wallinder i Fanna BK:s mål var strålande.


Tre Fotbollslasse går till...

Formen börjar komma tillbaka nu. Julina Anderssons krokiga försäsong, kantad av skador, börjar nu rätas ut till den spikraka väg mot den storform som hon uppvisade hela förra säsongen. Igår sattes inte IFK:s backlinje på allt för svåra prov, men i de små detaljerna såg man Julina rädda upp lägen som annars kunnat bli farliga. Smart och kvick är hon i sitt agerande.


Julina Andersson med Amanda Johansson framför sina fötter.


Två Fotbollslasse (och inte helt godkänt) blir det för...

Jag erkänner att det är svårt. Jag kan inte heller så bra. Att vara darrhänt är en sak, det är inte lika bra om man är darrig i benen när man ska krita linjer på en fotbollsplan.


Det är inte så lätt som man kan tro.

Just ja, det blev inte många bilder, jag satte mig på läktaren efter ett tag. Men du hittar 20 bilder i bildgalleriet från matchen!

Tack för uppmärksamheten.

3 kommentarer:

 1. Hej Lasse!
  Tack för de vänliga orden, kul att bli uppmärksammad! Och bara en sån sak som att få vara med på samma bild som Z!!!

  Det blev sent igår, min version av IFK - Fanna kommer under torsdagskvällen, välkomna in och titta då...!

  SvaraRadera
 2. Faktum är att jag tycker det slitna taket är vackert. Det är liksom en del av Vallen. Men skrapning, grundning och färdigstrykning är självklart det bästa för taket.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag misstänkte kanske att dina yrkesnerver skulle darra till inför det slitna ytskiktet... Men jag kan hålla med om att Folkungavallens charm delvis sitter i det luggslitna, det har sett likadant ut åtminstone ända sedan slutet på 70-talet när jag hade idrottslektioner där!

   Radera