Jag har stretat emot länge för att slippa kliva över gränsen. Utomhussporterna är dock alldeles för få under vinterhalvåret för att jag ska kunna odla mitt sportfotointresse enbart i dagsljus. Nu är november etablerad och det går inte att undvika inomhushallarnas dunkla ljus längre, hur mycket och gärna jag än försöker.

Ida Johansson (Onyx) och Wera Nygren (Gnesta) i en duell under lördagens match i Ramdalshallen

Mina synnerligen otränade innebandyögon fick en första dos innebandyintensitet när jag under tidig lördagseftermiddag åkte till Ramdalshallen i Oxelösund. Onyx innebandydamer har startat division 2-spelet på ett övertygande sätt och det gör att de sticker ut i Onyx seniorverksamhet denna säsong. Att Onyx H2-lag överhuvudtaget existerar är under omständigheterna en tillräcklig framgång och det allsvenska laget ser än så länge ut att spela en nedflyttningssäsong (!?) vilket förhoppningsvis inte gäller när allt ska summeras längre fram.

IFK Gnestas damer värmer upp i Ramdalshallen inför div 2-mötet mot Onyx IBS
Publiktätt (141 åskådare) i Ramdalshallen under dammatchen i div 2

Det var två taggade lag som ställde upp på Ramdalshallens blå plastgolv under lördagen. Onyx kom till spel med endast två femmor medan gästerna från Gnesta kom med tre kompletta femmor. Skulle det bli utslagsgivande i slutfasen av matchen? Jag trodde kanske det men matchen utvecklade sig på ett helt annat sätt.

IFK Gnestas ansvarige tränare Kenneth Lott ser samlad ut inför matchstarten
Onyx ansvarige tränare Staffan "Stiffe" Kjellberg gör high five i slutskedet av matchen

När första periodens krutrök lagt sig stod det 1-0 på resultattavlan. Något som faktiskt inte speglade händelserna ute på planen särskilt väl. Gästerna från Gnesta hade kontrollen och spelade disciplinerat. De var dock inte tillräckligt spetsiga för att komma igenom Onyx sista utpost i form av duktiga Ida Ceder.

Ida Ceder i Onyx-målet var hur säker som helst denna lördag

Det som kom att avgöra matchen till Onyx fördel utspelade sig under andra periodens första 8 minuter. Hemmalaget gick från 1-0 till 4-0 vilket fick Gnesta-tjejerna i gungning. De repade dock mod och efter reduceringen till 4-1 i 9:e minuten jämnades spelet ut för återstoden av perioden.

Onyx lagkapten My Desaix bidrog med fantastiskt fint försvarsspel under hela matchen

Under tredje perioden trodde jag, som tidigare nämnts, att det möjligtvis skulle visa sig att Onyx tunnare avbytarbänk skulle avslöja sig. Gnesta hade inte mer uppförsbacke än att de skulle kunna jaga ikapp. Nu visade det sig istället att Gnesta tappade lite av sin koll i försvarsagerandet och det utnyttjade Onyx som gick fram till 7-1. Det kom en reducering från Gnesta fram till 7-2, som också fastställde slutresultatet, men det var i spel 5 mot 4 då det var en och en halv minut kvar av matchen.

Trots att det var en intensiv match blev det endast en utvisning som Emilia Strandberg fick sitta av

I Onyx tycker jag att målvakten Ida Ceder, lagkaptenen och backen My Desaix samt centern Emilia Strandberg stack ut lite extra. För IFK Gnesta satte de två unga multitalangerna (de spelar även fotboll i Gnesta FF:s division 3-lag) Wera Nygren och Ella Nilsson tonen med rejäla arbetsinsatser.

Onyx mål gjordes av Ebba Myllyvainio (2 mål), Ida Johansson, Katarina Qureshi, Julia Vikman, Emilia Strandberg samt Ellen Stenhof. Gör Gnesta gjordes målen av Elin Edlund och Ellen Lott.

Jag har valt ut och redigerat 145 bilder från matchen som du hittar HÄR >>>

I Södermanlands del av division 2-serien (den delas med Östergötland) finns två maxpoängare efter 5 omgångar och dessa två möts lördagen den 16/11 klockan 15.00 i Rosvallas fina A-hall. Se till att vara på plats när Onyx IBS möter Trosa Edanö IBK!