lördag 23 november 2019

Kval i Nyköping till Sweden Floorball Cup

Lördagen den 23/11 2019 var det återigen dags för traktens alla korplag, kompisgäng och företagsteam att plocka fram vinnarskallarna, turstrumporna och plastklubborna. Som en av elva spelplatser stod Rosvalla-anläggningen och Korpen Nyköping redo då kvalet till Sweden Floorball Cup skulle äga rum. Finalspelet är i Kil den 24-25/1 2020.

Dottern Lovisa i gulsvarta Stigtomta-laget Mary's var orsaken till mitt besök i A-hallen

Min ambition var inte att göra en heltäckande bevakning av Sweden Floorball Cup-kvalet på Rosvalla. Det är omöjligt eftersom spel pågår i A-, B- och C-hallen samtidigt. Herr- och damlag gör upp om klassegrarna i respektive klass som tar dem ända till Kil. Jag åkte till Rosvalla i huvudsak för att se min näst yngsta dotter Lovisa som precis börjat spela innebandy. Hon spelar i Stigtomta IF:s damkorplag Mary's och de mötte SVEA under förmiddagen. Före deras match hann jag se halva mötet mellan Glutt och ett profiltungt Torsdagsklubben. Glutt vann med 4-1.

Svartklädda Glutt mötte rödtröjade Torsdagsklubben i första gruppspelsmatchen för grupp 3
Det hjälpte inte Torsdagsklubben att bröderna Magnus och Martin Eriksson sprang på led

Matchen mellan SVEA och Mary's slutade 2-0. Inte mycket att säga någonting om även om jag tycker att Mary's tagit sig en hel del sedan jag såg dem i en korpseriematch för någon månad sedan.

SVEA mot Mary's grupp 6 av kvalspelet i Sweden Floorball Cup

Innan jag packade ihop mina kameragrejor dröjde jag mig kvar en period av matchen mellan HC Bil med Tempo och Ffamiljen. En jämn tillställning mellan två mycket bra lag där slutligen Ffamiljen segrade med 2-0.

Emmelie Jönsson t.v. i HC Bil med Tempo i duell med en Ffamiljen-medlem

Hur gick det då i herr- respektive damklassen? Jo, på herrsidan slog Titanerna sin finalmotståndare MECA med 2-0 medan Ffamiljen segrade i damklassen genom att finalvinna mot En BK med 2-1. Grattis till Kil-resan i slutet av januari! Samtliga resultat hittar du HÄR >>>

Ett av de många domarparen under Sweden Floorball Cup i Nyköping

Jag har samlat ihop några bilder från de tre matcher jag såg i A-hallen under lördagen. Du hittar mina alster HÄR >>>

Jag tycker dels att det är skitkul att min fotbollsspelande dotter även testar innebandy som är en alldeles utomordentligt rolig sport att utöva och att Korpen i Nyköping gör ett strålande jobb!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar