måndag 18 november 2019

Södermanlands F03 utslagna ur Cup Kommunal

Under det nyligen passerade veckoslutet har det spelats ungdomsfotboll i form av distriktstävling för spelare som är 16 år. Södermanlands tjejer och killar födda -03 har deltagit i gruppspelet i denna tävling som på flicksidan kallas Cup Kommunal. Det gick väl sisådär för våra tjejer medan grabbarna åtminstone tog sig vidare till ett kvalspel för att ev. komma längre i slutspelsträdet.

Örebro mötte under söndagen Södermanlands på Tunavallens plastunderlag

Södermanlands flicklag började trelags-gruppspelet med att förlora mot Östergötland med 0-3. Östergötland och Örebro möttes sedan under lördagen på Tunavallen i Eskilstuna i en match som slutade 1-0 till östgötarna. För mig passade det utmärkt att åka upp till den avslutande matchen under söndagen då Södermanland skulle försöka vinna och ta den hägrande andraplatsen i gruppen, en placering som åtminstone skulle belöna laget med fortsatt hopp i form av kvalspel.

Örebro i blått till vänster i bild och Södermanland i de gula tröjorna till höger vid lineup
Publiken på Tunavallens läktare bestod av anhöriga och klubbtränare ...
... där t..ex. IK Tuns ansvariga damtränare Henrik Björnfot var nyfiket iakttagande

Jag kommer inte att skriva något om P03-gruppspelet då jag inte såg någon av deras matcher. Mitt fokus och mitt intresse var riktat mot tjejerna i och med att -03 är "min" årskull som jag har hyfsad koll på sedan de senaste årens ungdomsledarskap. Det är jättekul att se de spelare man under åren sett i motståndarlagen och förstått att de är ovanligt knepiga att överlista för de egna spelarna. Sedan fanns det ju ett par spelare i Södermanlands-laget som givetvis är extra välbekanta men i denna omgivning har jag ju inte sett dem mer än en gång tidigare.

Tommy Krantz, Södermanlands huvudansvarige för F03

Självklart finns det trivsammare tider under året för fotboll. En duggregnig fotbollsplan i mitten av november får ju inte riktigt livsandarna att gå upp i falsett. Som tur är har vi plusgrader just nu och det är väl på något sjukt sett positivt. Typ.

Domartrion som tog hand om matchen leddes av huvuddomare Omid Abdulla

Någon klang och jubelföreställning fick inte Södermanlands fotbollstjejer uppleva denna söndag. Gästerna från Örebro län var bättre på det mesta och framförallt i första halvleken dominerade de i allt från duellspelet till det större spelet över hela planen. Den enda som stack ut hos Södermanland under de första 45 minuterna var Emma Holm, lagkaptensbindeln på armen bar hon upp med bravur och IK Tuns talang blev också utsedd till sitt lags bästa spelare efter matchen.

Emma Holm var Södermanlands bästa anfallsvapen i första halvleken trots utgångspunkt från vänsterbacksplats

Örebro hade en tvärsäker ledning med 3-0 efter de inledande 45 minuterna. Under den andra halvan spelade lagen 2-2 även om det kändes som att Örebro hade fullständig kontroll på händelserna även under dessa 45 minuter. Med ungefär en kvart kvar av första halvleken kom Emilia Jonsson och Ebba Åkerman, båda i IK Tun till vardags, in och dessa spelare känner jag ganska väl sedan åren i Stigtomta IF. Emilia visade sin spets i anfallet och fick också göra målet som innebar en reducering till 1-4. Ebba Åkerman hade en tuff uppgift på det centrala mittfältet men ju längre matchen led desto mer ägde hon sin yta och fick övertag på sina motståndare.

Emilia "Millan" Jonsson gjorde Södermanlands första mål vilket innebar 1-4
Ebba Åkerman tog för sig allt mer och bättre ju längre matchen led

Övriga spelare från Nyköpingsområdet i söndagens trupp har Nyköpings BIS som sin hemvist. Ja, med ett speciellt undantag om man läser dagsaktuell klubbtillhörighet.

Nyköpings BIS-fostrade Amanda Wulff tillhör numera Kvarnsvedens IK
Emmie Österlund, Nyköpings BIS
Målvakten Saga Lindgren, Nyköpings BIS
Elin Sipöcz, Nyköpings BIS

Södermanlands andra mål och det som fastställde slutresultatet gjordes av Agnes Sporrong som representerar Skogstorps GoIF.

Agnes Sporrong gjorde 2-5-målet för Södermanland

Utöver nämnda föreningar kom spelarna även från Eskilstuna United, Triangelns IK, New Mill Indians SK samt IK Viljan. Den sistnämnda klubben var mest representerad med fem spelare i truppen som var med under helgens Cup Kommunal-äventyr.

Jag fick ihop ett bildgalleri från matchen innehållandes 200 bilder som du hittar HÄR >>>

Lycka till i fortsättningen alla fotbollstjejer!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar