fredag 27 maj 2022

Ett derbykryss ger ingen himmelsfärd

Dagen till ära, det var ju trots allt Kristi Himmelsfärdsdagen under torsdagen, så kunde man kanske tro att något av lagen i division 5-derbyt på Råbyborgen skulle lyfta och flaxa iväg. Så blev det icke, definitivt inte för hemmalaget och knappast heller för gästande IFK Nyköping U. Sett till respektive lags tabelläge så kunde en hemmaseger förväntas men idrott är sällan logisk, linjär eller förutsägbar.

Kamp på Råbyborgen mellan Råby-Rönö IF och IFK Nyköping U den 26/5 -22

Det finns en annan sak som inte heller är förutsägbar och det är vädret. Denna torsdag fick vi som hittat till Råby känna på allsköns varianter äv väderlekar. För den som tyckte att det regnade lite för mycket under delar av den andra halvlek kan jag meddela av egna erfarenheter att det inte var någonting i jämförelse med de garanterade skyfall som faller över Runavallen i Runtuna. Åtminstone när jag besöker den anläggningen.

Fotbollspubliken på Råbyborgen fick utstå väderprövningar mellan varven

Detta blev en derbymatch där hemmalaget inte fick det att stämma. Hur mycket speldirigenten Pierre Jakobsson än försökte styra laget hackade motorn. Med Råby-ögon kan man konstatera att de i alla fall fick den smakstart på matchen som de behövde, 1-0 och 2-0 i 7:e respektive 18:e minuten via Fredrik Cedergren och Henrik Svehn. Det var vad de mäktade med denna gång och vad som precis räckte för att rädda en poäng. Ett huvudsakligen ungt bortalag med rappa buggar lade beslag på bollinnehavet och styrde händelserna ute på planen.

IFK Nyköpings U-lag reducerade till 2-1 i 21:a matchminuten genom Adam Tsoi. Förvisso hade Råby en hård träff i insidan av stolpen nere hos Eddie Fredriksson i IFK-målet men annars var det endast sporadiska anfall från det annars så offensivt hungriga hemmalaget. Den andra halvleken bjöd på samma sorts kamp som under de första 45 minuterna där Råby inte bara kämpade med att få tag på bollen utan förde även en inre kamp med sig själva och sina nedborrade hälar i det regnmjuka underlaget. Trots IFK:s bollinnehav kunde de inte omsätta det i sylvassa chanser vilket gjorde att man började ana en uddamålsseger för Råby. Så blev det nu inte utan i de allra sista och skälvande sekunderna prickade Karuan Ahmed in kvitteringen till 2-2 och fastställde slutresultatet.

Jag stannar vid denna korta summering och lämnar efter mig bildbevis i form av 164 rutor i bildgalleriet som du hittar HÄR >>>

Nu lämnade jag ännu en gång Råbyborgen med en kaffebiljett kvar i fickan. Någon gång behöver jag återkomma för att utnyttja det som entré-pengen inkluderar. Och nyfikenheten kring smaken på kaffet i kiosken får lämnas hängande i luften.