söndag 15 maj 2022

Härlig div 1-kamp mellan Tun och Smedby

Med senhöstens match mellan IK Tuns och Smedby AIS damer i färskt minne blev jag inte direkt förvånad över kampviljan som de båda lagen visade upp under fredagskvällen när det återigen var dags att drabba samman. Den gången vann Smedby på Rosvallas konstgräs med 1-0 och de drog även det längsta strået i fredagsmötet på Enstabergas naturgräs då de vann med 2-1.

Fredagskvällen bjöd på fotbollsunderhållning och stunder av solsken

När krutröken började lägga sig hördes Smedbys lagkapten Filippa Sjöberg säga till sina lagkamrater att "det var inte vackert men skönt". Med Smedby-ögon är det säkert en helt riktig summering. Med Tun-ögon hade det varit välkommet med ett oavgjort resultat och därmed en poäng. Med tanke på hur initiativet i matchen flyttades från den ena till den andra aktören gång efter annan så kunde nog oavgjort varit mest logiskt. Det var en match som inte bjöd på särskilt många målchanser och avslut men desto mer fight. Högt tempo, intensitet och krigarvilja präglade tillställningen på det fortsatt svårbemästrade underlaget.

IK Tuns huvudtränare Hampus Dahlström biter ihop

I en match där hemmalaget tydligt gick in med hård och hög press kunde man också se ett gästande lag som var skickliga på att spela sig ur denna press. Det blev ganska fysiskt och efterhand också en del heta känslor men domare Behudin Mustafic är rutinerad och höll nivån matchen igenom. Tre gula kort och ett gäng frisparkar men inte värre än så.

Smedby gjorde 0-1 i 28:e minuten genom en nick av Mathilda Holmberg på en hörna. I andra halvlekens 21:a minut kvitterade Ebba Karnehov innan slutligen Smedbys Grace Demir kunde lobbskjuta in avgörande 1-2 i 79:e matchminuten.

Vi som var på plats kommer alla att minnas den uppenbart suveräna insatsen från Kornet. Det var i alla fall vad vi från första till sista matchminuten fick höra från Smedbys tränare när denna spelare hade bollen i sin närhet. Bara det gör ju att man gärna vill se returen mellan lagen senare under säsongen. Kan Kornet leverera på denna nivå ännu en gång?

För den nyfikne finns ett bildgalleri med knappt 200 bilder som du hittar HÄR >>>