söndag 7 november 2021

Tuns div 1-damer färdigspelade

När 22 omgångar spelats av årets division 1 Södra Svealands-serie landade IK Tuns damlag på en 8:e-plats med 22 inspelade poäng. De hade nog gärna velat ha med sig poäng i den avslutande fajten mot gästande Smedby AIS men ett mål av Beatrice Norén i 84:e minuten satte P för de önskemålen. Nog hade de gjort sig förtjänta av poäng efter att ha visat upp ett kreativt och intressant anfallsspel men man behöver också göra mål för att det ska bli något annat än stilpoäng. (Stilpoängstabellen är så inofficiell att den inte går att återfinna i publicerad form någonstans, tro mig jag har googlat ...)

IK Tun avslutade div 1-säsongen mot Smedby AIS på Rosvalla

Lördagseftermiddagens match mellan IK Tun och Smedby AIS lockade till sig människor med tidigare kopplingar till IFK Nyköpings så framgångsrika damlag. Med Filippa Sjöberg som lagkapten i Norrköpings-laget, flertalet spelare i IK Tun samt ytterligare andra på åskådarplats hade det närapå gått att få ihop en startelva med tidigare IFK-spelare. Men då var då och nu är nu.

Det har varit roligt att följa utvecklingen av IK Tuns damlag denna säsong. Det är tufft att hålla division 1-klass men flera av truppens yngre spelare har tagit stora utvecklingssteg under säsongen. Och ska man se fotboll så ska man göra det i slutet av säsongerna då spelsystemet sitter och spelarna är i bra form. Tuns damlag har förändrat sitt sätt att spela under tränare Kent Lembkes ledarskap och sådant tar en hel del tid innan det sitter.

Lagkaptenerna och tidigare lagkamraterna Hanna Lundmark och Filippa Sjöberg

Ska man kritisera något efter Tuns avslutande uddamålsförlust denna säsong så är det möjligtvis att laget inte fick iväg särskilt många avslut på mål mot Smedby. Deras anfall ledde i många fall till hörnor men mer blev det inte. Däremot fick Tuns skickliga målvakt Sabina Robertsson mota fler och fler skott ju längre matchen led. Jag är dessutom övertygad om att skillnaden mellan poäng och uddamålsförlust denna lördag återfanns på sidan av planen. Där stod nämligen Amanda Johansson som enligt egen utsaga "dragit baksidan" under föregående match. Dra inte baksidor Amanda, det är så himla trist.

  • Det borde vara förbjudet att ställa en massa målramar runt fotbollsplaner (utöver de två som faktiskt används). Ur ett fotografiskt perspektiv är det skitfult.
  • Snart behöver jag ha förstoringsglas för att se skillnad på Amanda Nordlies och Ebba Åkermans spelstil. Otroligt nyttiga mittfältsgnuggare.
  • Vem skulle inte vilja ha Line Hööks psyke? Obekymrad och med obändig vilja ger hon sig in i precis varenda situation. Hon är all-over-the-place, en riktig pain-in-the-ass för motståndarna och går alltid all-in för att vinna bollen. Inte alltid utan att det blir lite yvigt men jisses vad stryk hon tar i de försöken. Motståndare som inte hinner med, motståndare som på alla sätt trycker bort henne eller låser fast henne. Men ser man henne lacka ur? Nej icke!


Over and out

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar