söndag 7 november 2021

Hargs herrar avslutningskryssade

När Hargs BK:s division 4-herrar avslutade årets seriespel gjorde de det på ett knattefotbollsklockslag. Matchstart 11.00 en lördag förmiddag indikerar att de hade bråttom att raka av denna match. Men uppe med tuppen det var de, motståndarna och en hyfsat månghövdad åskådarmassa. Att Hargs BK bäst ses på Folkungavallen är självklart men lika självklart är att naturgräs en vecka in i november inte är optimalt (om man inte är rugbyspelare). Rosvallas plastunderlag var vad som gällde. Malmköpings IF stod för motståndet och de var exakt lika glada som Hargs BK att Södertälje FK förlorat sin sista match redan under fredagskvällen eftersom detta säkrade både Malmköpings och Hargs plats i division 4 även nästkommande säsong.

Hargs BK och Malmköpings IF avslutade div 4-spelet mot varandra på KGA

Det var en i mina ögon medioker match. De halvkorta passningarna slogs alldeles för ofta bort av hemmalaget. Om jag inte minns fel hade Hargs BK ganska hög svansföring vid ingången av denna säsong men de har därefter ägnat all kraft åt att undvika nedflyttning. Kanske var lördagens spelkvalitet ett kvitto på denna belägenhet. Harg tog ledningen i 29:e minuten med hjälp av ett självmål och när de direkt efter pausvilan utökade sin ledning till 2-0 via Wiktor Ömans avslut så borde det varit klart. Men en straff efter en hands gav Malmköping en reducering i 56:e minuten och sedan kom även kvitteringen till 2-2 i 77:e matchminuten. Det kändes som att Harg bjöd in sina motståndare i matchen. Förvisso skapade de en hel del i slutfasen men en inspirerad bortamålvakt såg till att matchen slutade 2-2.