söndag 21 november 2021

Nyköpings BIS vann med tennissiffror

Först den lågt hängande frukten:

  • Bissarna är väldigt starka på sin vänsterkant
  • Eskilstuna City började matchen med hög och aggressiv press
  • Ett topplag mot ett redan nedflyttningsklart lag ger ... ojämna lag, dela om!
  • Det är hyfsat smutt med konstgräs i slutet av november

Nyköpings BIS mötte under lördagen Eskilstuna City hemma på Rosvalla

Division 2 Södra Svealand är en serie bestående av 15 lag, alltså blir det 28 mastiga omgångar på en säsong. Lördagens match innebar den näst sista omgången för Nyköpings BIS medan Eskilstuna City som enda lag spelat sin 28:e och sista match för säsongen. Inför den sista omgången söndagen den 28/11 kan Bissarna försvara sin 3:e-plats eller vid förlust mot Syrianska FC eventuellt glida ner på fjärde plats.

Säsongen 2022 har för Nyköpings BIS fört med sig många sportsliga framgångar. Segrarna har radats upp och vinstsiffrorna har många gånger varit med god marginal. Trasslet har handlat om att man använt sig av en okvalificerad spelare i två matcher och genom disciplinnämnden beslut blev man av med 6 poäng i slutet av september. Efter det beskedet kom också några mindre bra sportsliga prestationer. Om Bissarna fått behålla de 6 poängen hade man i dagsläget antagligen varit med i tabelltoppen och slagits om seriesegern med Motala AIF och United IK Nordic.

Matchen mot Eskilstuna City på konstgräsplan A var en "betydelselös" match. Sådana matcher finns det gott om i slutet av seriespelen för många lag. Dessa matcher närmar man sig med hurtfriska motivations-morötter såsom "ära och heder", "vill avsluta snyggt" och så vidare. Bissarna gjorde definitivt det som förväntades och de besegrade Eskilstuna City med solklara 6-0 (4-0). Jag skulle nog vilja påstå att hemmalagets målvakt och backlinje stod och såg ruskigt frusna ut ju längre matchen led. Eskilstuna City lyckades inte skapa något som direkt hotade denna gång.

För Nyköpings BIS gjordes målen av Oscar Karlsson (hörna direkt i mål), Enis Ahmetovic, Kevin Jarrett, Casper Frisk (straff) samt Albin Aljic (de två målen i andra halvleken).

I det allt snabbare flyktande dagsljuset över Rosvalla-fältet var det som förväntat en kamp för att fånga några actionbilder. Särskilt i andra halvleken då jag dessutom stuvade undan det långa teleobjektivet. Mina alster från matchen hittar du HÄR >>>

Jag tackar för underhållningen och önskar lycka till i avslutningen av serien för Nyköpings BIS samtidigt som jag skickar en hälsning till Eskilstuna City om goda framgångar i division 3 nästkommande säsong!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar