söndag 14 november 2021

IFK Norrköping avslutningskryssade i Elitettan

Lördagen den 13:e november avslutades årets Elitettan-säsong. Och den enda kvarvarande dramat gällde den tredje och sista platsen upp till Damallsvenskan. Där stod striden mellan IK Uppsala och IF Brommapojkarna. Med en näst intill ointaglig plusstatistik i målkolumnen hade Uppsala de bästa förutsättningarna. För Brommapojkarna gällde det att besegra Älvsjö AIK FF på Grimsta IP vilket de också gjorde med bekväma 5-0. Inför drygt 1200 åskådare hemma på Studenternas skulle Uppsala ta sig an Jitex Mölndal BK. Ett antiklimax skulle det visa sig då västkustgästerna avgick med segern (3-1) och därmed gjorde IF Brommapojkarna sällskap med redan klara Umeå IK FF och IFK Kalmar till nästa säsongs spel i Damallsvenskan. Sedan tidigare har det också varit klart att Borgeby FK samt Bollstanäs SK får ta nya tag i division 1.

Mitt val när Elitettan avslutades blev IFK Norrköping mot Alingsås FC United

Det har för egen del inte blivit någon Elitettanmatch sedan i våras då jag såg IFK Norrköping mot Brommapojkarna. Nu ville jag ändå ta chansen innan damernas fotbollssäsong var över och jag åkte till PlatinumCars Arena för att se IFK möta Alingsås FC United. I råkylan och grårusket var detta en match utan mer än äran och hedern att spela för. Men de 355 personerna på läktaren ledda av en klack lyckades ändå ge matchen en trevlig inramning.

PlatinumCars Arena i Norrköping

Den första halvleken ägdes i huvudsak av gästande lag. De kändes mer gedigna medan hemmalaget bjöd på för många felriktade passningar. Inte förrän i slutet av halvleken började hemmalaget att hitta rätt så att de kunde bygga upp sitt anfallsspel och komma till avslutsförsök. Logiskt så hade också Alingsås ledningen in i pausvilan då de via Taylor Townsend gjort 0-1 i 12:e matchminuten.

Andra halvleken började väl inte direkt glimrande för IFK men sakta men säkert hittade de allt mer rätt samtidigt som Alingsås tycktes sjunka tillbaka något i sin prestation. I 74:e minuten kom också kvitteringen till 1-1 som även blev slutresultatet. Sabina Ravnell var den lyckliga målskytten som fick sätta punkt för IFK Norrköpings debutsäsong i Elitettan.