torsdag 11 november 2021

Linden avgick med segern i sörmlandsderbyt

Givetvis ska alla som håller på med någon form av organiserad idrott ta sitt utövande på allvar och vara seriös i det man gör. Inom lagidrotterna handlar inställningen också om att visa respekt för sina kämpande lagkamrater. Men hur befriande är det inte med en och annan gliring, ett skratt eller glimten i ögat på de lägre idrottsnivåerna? Hockey på division 1-nivå återfinner vi högre upp på skalan och där är det blodigt allvar. Ett allvar som både kan lyfta eller tynga ett lag. Igår såg jag ett lag med mycket tyngd på sina axlar förlora ännu en match.

Denna säsong spelar Nyköpings SK återigen i den västra division 1-serien. Det innebär bland annat att det blir derbymatcher mot länskonkurrenterna Eskilstuna Linden. Jag minns allt för väl hur dessa derbyn slutade säsongen 2019/20 eftersom Linden skaffade sig ett galet övertag på sina södra konkurrenter. Till innevarande säsong gick Nyköpings SK in med sträckta ryggar och plockade inledningsvis hem sina segrar som motiverade ambitionen att vara ett Allettanlag när grundserien är färdigspelad. Bland dessa inledande segrar inkluderar vi även en 3-1-seger över Linden på bortais den 13/10. Revanschmötet på Rosvalla onsdagen den 10/11 visade ingenting hos Nyköpings SK som motiverar en plats bland de fem översta lagen i HockeyEttans västra serie. Linden fick sin seger även om det satt långt inne och fick avgöras med straffar efter 2-2 vid full tid och en mållös förlängning.

Ännu en derbyförlust För Nyköpings SK mot Eskilstuna Linden

Så mycket till derbystämning var det inte denna onsdag. Bland de 478 åskådarna var det tyst och stilla, på isen var det varken hett eller intensivt. En snäll match med ett luggslitet hemmalag och ett gästande lag som inte heller hittat sig själva hittills under grundserien (förutom den finfina skalpen senast mot Mariestad som även de besegrades i ett straffavgörande).

Nyköpings SK har kämpat alldeles för länge med en ohälsosamt lång frånvarolista. Skador på "fel" spelare samt host- och snuvaklena spelare att räkna bort i match efter match. Men ändå, andra kan och bör kliva fram, spelet ska inte behöva vara så ovasst som det jag såg mot Linden. Desperationen och intensiteten (passionen, om du så vill) glimtade till först när det var 3 minuter kvar av ordinarie tid och laget hade ett 1-2-underläge att förhålla sig till. Med 2 minuter och 17 sekunder kvar av matchen hittade lagkaptenen Christian Axelsson målmaskorna och kvitteringen var ett faktum.

Matchens första period slutade mållös och i inledningen av andra perioden gav Joakim Stjern Svensson hemmalaget ledningen. Inte förrän i tredje perioden kom de övriga målen och förutom tidigare nämnda Axelssons kvittering gjorde Lindens Tobias Sjökvist och Alexander Sollén mål. Straffläggningens ende målskytt blev Lindens Thom Flodqvist.

Nya tag redan under fredagskvällen hemma i Rosvalla-hallen för Nyköpings SK som då tar emot Skövde IK. Hjärtat vill ha seger men då krävs något som laget i nuvarande form måste benämna som extraordinärt.

Mitt bildgalleri från onsdagens derbymatch hittar du HÄR >>>

Jag tackar för möjligheten att fota denna match. Att fota ishockey innebär 2-2,5 timmars stående som jag inte riktigt mäktar med ännu. En opererad höft med efterföljande komplikationer har gjort att jag har dragit mig för att försöka fota ishockey hittills denna säsong men detta uppfattades av staben runt laget och en stol placerades i fotobåset där jag kunde sitta i periodpauserna. Tack för det och tack för kaffet, det uppskattas!