söndag 28 november 2021

Innebandy-befrielse

I en tid då lagidrottandet i Nyköping på högre nivåer verkar främja ångest snarare än framgångar kan det vara befriande att titta till ett lag som går som tåget. Onyx innebandydamer i division 1 har på åtta matcher sju segrar och en förlust. Toppar tabellen som består av sörmländska och östgötska lag. Ja, och gotländska Endres U-lag, icke att förglömma.

Under lördagen var det dags att bege sig ner till grannbyn där match mellan Onyx och Svärtinge SK skulle spelas klockan 13.00 i Ramdalens idrottshall. Den mörka, gulbrun-färgade sporthallen som förvisso är trevlig men allt annat än rolig att fotografera i. Som tur är bryr sig inte idrottssfären om foto-förutsättningarna. Svärtinge, orten nordväst om Norrköping i kanten av Glan, har ett damlag som just nu befinner sig i den nedre delen av division 1-tabellen. Skulle det bli kattens lek med råttan för Onyx? Ånej, det kan man inte alls påstå, åtminstone inte utifrån hur det såg ut efter 40 spelade minuter.

Onyx IBS fick kämpa både med sig själva och Svärtinge SK under lördagen

Det var ett hemmalag som såg lite för bekväma ut, lite för mycket på hälarna och i avsaknad av de där sista, ack så viktiga procenten av laddning och ansträngning. Bollinnehavet var definitivt till Onyx fördel men de bjöd också sin motståndare på en del felpassningar i lägen som inte var optimala. Skottstatistiken var även den i tydlig hemmafavör i alla tre perioderna. Men det var något som skavde när det "bara" stod 1-0 i första pausen. Ledningen utökades till 2-0 i andra perioden men blev till 2-2 innan Onyx åter kunde ta ledningen fram till 3-2 i slutet av andra halvleken. I det läget tvingades Onyx ta en timeout och de höll sig kvar i matchen tack vare strålande målvaktsspel av Anne Qureshi.

Ramdalens idrottshall, Oxelösund

Känslan fanns ändå kvar att detta borde Onyx ro iland. Om inte spelet stämde så fanns trots allt parametern ork. Och orka det gjorde de. I tredje perioden kom 4-2 och 5-2 i tät följd. Därefter dröjde det åtta minuter innan 6-2 och slutligen 7-2 kom upp på resultattavlan. Jag minns särskilt förarbetet av Katarina Qureshi till 5-2 och soloprestationen av lagkaptenen My Desaix fram till 7-2. Innebandygodis!

Onyx mål i denna match gjorde av Frida Blom (2 mål), Tilda Eriksson, Ebba Myllyvainio, Thilda Malmberg, Veronica Köhler samt My Desaix.

Mina foto-försök kan du se i bildgalleriet innehållande 170-talet bilder som du hittar HÄR >>>

Det var nästan två år sedan jag senast försökte fota innebandy (februari 2020) och det duger ju inte alls. Förhoppningsvis blir det fler matcher under den pågående säsongen. Jag önskar Onyx damer lycka till i jakten på framtida segrar.