söndag 31 oktober 2021

Rugbydamernas tur att glänsa

För andra lördagen i rad arrangerades rugbylandskamp på Bollspelaren i Norrköping. Denna gång var det damernas tur när de mötte Tjeckien i Rugby Europe Women's Trophy 21/22. På förhand en match som de svenska tjejerna skulle vinna, åtminstone om respektive lags placering på världsrankingen skulle råda. Sverige på 19:e plats och Tjeckien på 48:e plats.

Sverige mot Tjeckien på Bollspelarens gräs den 30/10 -21

Nu vet ju alla som på ett eller annat sätt ägnat en eller ett par tankar åt idrott att det inte så ofta är självklart och givet. Jobbet måste göras och i rugby är det sannerligen "no pain no gain". Lagsporter har dessutom ytterligare dynamik och beståndsdelarna måste sträva åt samma håll, fungera unisont och helst trivas tillsammans. Det verkade som att de svenska damerna har hittat nycklarna så att de individuella färdigheterna kommer till sin rätt när laget ska prestera.

Sveriges rugby-damer på Bollspelaren 30/10 -21

Tjeckiens lag på Bollspelaren den 30/10 -21

Om de svenska herrarna fick till en fullträff som gnistrade mot Luxemburg föregående helg kan de svenska damerna påstås ha kommit en bit åt det hållet. De spelade tryggt och säkert och kontrollerade tillställningen där inte Tjeckien gavs någon riktig chans att hota. Matchen slutade 31-12 där Sverige tidigt tog kommandot med ett försök. Tjeckien reducerade efter ungefär en halvtimme men till pausvilan hade vi 19-5 på resultattavlan. I andra halvlek dröjde det innan Sverige åter satte ett försök och inte förrän i sista sekunderna fick tjeckiskorna springa igenom och fastställa slutsiffrorna till 31-12.

Nu kan äntligen delarrangörerna Norrköping Troján andas ut och vila efter landskamperna

Det var inte riktigt lika många på läktaren under damlandskampen som under förra lördagens herrlandskamp. Men stämningen var definitivt högre och de levde sig verkligen med i vad som hände ute på planen. Det härliga solskenet var utbytt mot gråväder deluxe, som tur var hade termometern hittat en högre nivå än för en vecka sedan. Naturgräs i slutet av oktober bjuder på en saggighet liknande en grillad marshmallow, mjukt och fint för tacklande rugbyspelare men också krävande för den som tänkt sig jaga boll och motståndare i 80 minuter.

De svenska spelarna tackar publiken efter matchen

På något oförklarligt sätt var jag tydligen utsedd till officiell fotograf denna gång. Å andra sidan var jag utöver NT:s utsände den ende på plats med syfte att fota matchen. Jag som inte ens räknar mig som fotograf utan bara som sportfoto-intresserad. Så kan det gå och jag ägnade lördagskvällen samt söndagsmorgonen åt brådskande bildbehandling samt mailande till än den ene, än den andra för att delge länkar till publicerade bilder. Om du vill se mina bilder har jag två länkar att tipsa om.

Bilder publicerade på Instagram och Facebook (30 st) samt bilder till Rugby Europa under lördagen (10 st) >>>

Det "stora" bildgalleriet med 275 bilder från arrangemanget och matchen >>>

Jag tackar för förtroendet och hoppas att jag får återse rugby-planerna under våren!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar