lördag 2 oktober 2021

Stureby starkast på oktober-tunga Enstaberga IP

Den hyfsade lufttemperaturen hjälpte föga för att förtränga att vi nu klivit in i oktober. Höstmånaden nummer 1, månaden då våra annars så gröna fotbollsplaner övergår till tungsprungen och fuktig jord. Månaden då lövträden går från varmtonad murrighet till kala kvistigheter. Trots svårartad halka på Enstaberga IP:s bortre långsida bjöd IK Tuns och Stureby FF:s division 1-damer på god underhållning då de drabbade samman i seriens 17:e omgång (av 22). De båda lagen befann sig i hyfsad närhet av varandra inför fajten men när slutsignalen ljudit över idrottsplatsen hade gästerna från norr skaffat sig ett försprång i tabellen genom den 3-poängare de tillskansade sig denna första oktoberlördag.

Sista div 1-hemmamatchen på Enstaberga IP för säsongen, resten spelas på Rosvalla 

Matchen slutade 2-4 (1-2) efter att gästerna inledde målskyttet i 21:a minuten. Kvittering till 1-1 kom fem minuter senare då Ebba Engdahl bröstade in en boll stående på mållinjen. Stureby gick ifrån till 1-2 i 36:e minuten och i andra halvlekens 10:e minut kom också 1-3. Då sög antagligen underlaget extra mycket must ur hemmalagets buggar. Men det blev faktiskt liv i tillställningen igen när alltid suveräna Amanda Johansson nickade in reduceringen till 2-3 på en hörna i 76:e minuten. Tun hade under de närmaste minuterna tryck på Stureby men när de fastställde slutresultatet till 2-4 i 89:e minuten pyste det sista lilla hoppet ur lungorna på de gröna.

Jag tycker spontant att det var en bra match. Båda lagen både spelade och krigade på bra ute på planen. De bjöd inte varandra på uppenbara tabbar och passningsspelet var bra. Stureby imponerade på mig då de inte bara var ettriga utan även tag bra löpningar utan boll för att underlätta för bollhållaren. De gick från 0-100 i alla sina ageranden utan att blinka och med detta distinkta spelsätt gjorde de det svårt för Tun.

Om du följer denna länk hittar du över 150 bilder från matchen >>>

Jag tackar för båda lagens insatser idag och laddar mina kamerabatterier för nya äventyr och utmaningar inom kort.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar