söndag 29 maj 2022

Femetta i ihållande regn för IFK mot Julita

Nyköpingstrakten hyser just nu två mycket lovande och talangfulla unga spelare. Den ena är Ebba Karnehov, född -05, som ligger på andra plats i skytteligan för div 1 Södra Svealand med sina sju fullträffar på åtta matcher. Den andra spelaren är IFK Nyköpings Ella Asplund, född -06, som toppar skytteligan i division 3 trots att hon inte ens ingår i IFK:s damtrupp. Ella har gjort 8 mål på de tre matcher hon har spelat. Tillhörande kamratföreningens damjuniortrupp har hon enorm impact på prestationen för både det yngre laget och seniorlaget då hon deltar.

IFK Nyköpings Ella Asplund in action på Folkungavallen

Lördagen den 28:e maj var det dags för IFK Nyköpings division 3-damer att välkomna Julita GoIF till Folkungavallen. Om det är någon gång under året som man ska vara på Vallen så är det exakt nu. De stora kastanjeträden står i full blom och grönskan är lite extra fyllig. Tyvärr gjorde inte vädrets makter ett endast dugg för att förgylla tillställningen denna gång, 11 plusgrader och en öppen kran uppifrån som bjöd på allt mellan lätt duggregn till envetet regnande.

IFK Nyköping mot Julita GoIF på Folkungavallen den 28/5 -22

Jag imponeras gång efter annan över Julitas förmåga att år efter år finnas med i det sörmländska seriespelet. Förvisso med spelare från lite olika håll och kanter, några av med många års rutin och erfarenhet. Moa Wahlgren får sägas vara en konstant i vår damfotboll (på samma sätt som bl.a. Lena och Stampe i Hargs BK). Denna lördag hade de dock inget att sätta emot när IFK Nyköpings unga lag varvade upp. För Julitas del började uppförsbacken direkt, redan i 3:e minuten gjorde Hilda Glysing 1-0 med ett distansskott. Hilda fixade även 2-0 på en hörna i den 13:e minuten då hon snyggt och kontrollerat bredsidade en volley rakt in i nätmaskorna. Resten av hemmalagets målproduktion skulle först nämnde Ella Asplund stå för. Och som hon gjorde det!

Publiken satt och huttrade under tak på Folkungavallens klassiska läktare

I 22:a respektive 26:e minuten går Ella på genombrott och producerar 3-0 samt 4-0. Hemmalagets målproduktion avbröts av Moa Walhlgrens 4-1 i 37:e minuten. Den andra halvleken blev inte lika intensiv vad gäller målfabrikation men vi fick i alla fall se ett mål till när Ella fastställde slutresultatet 5-1 i 56:e minuten med ett pressat precisionsskott. Gott så. Domaren fick även lufta det gula kortet några gånger denna match och det är i alla fall inte jag van vid att se i samband med dammatcher.

För mig innebar denna lördagsmatch en punkt för min "IFK-vecka" som inleddes förra lördagen med herrderbyt i division 4 mot Hargs BK. Det följdes under Kristi himmelsfärdsdagen upp med herrarnas U-lags match i division 5 mot Råby-Rönö IF. Tänk så det kan bli, men vi kanske kan instifta en IFK-vecka under sista veckan i maj kommande säsonger också?

För den som är intresserad av regndroppar på fotbollsbilder så finns nu ett bildgalleri med 210 bilder som du hittar HÄR >>>

Tack och lycka till önskar jag lördagens båda lag i det fortsatta seriespelet!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar