måndag 22 augusti 2022

Förväntad Södertälje-seger på Stigtomta IP

På förmiddagen lördagen den 20:e augusti tog jag mig den korta vägen ner till Stigtomta IP där Stigtomta IF:s division 5-herrar tog emot gästande Södertälje FK. Jag bestämde mig i sista stund för att fota denna match, mycket beroende på att tidigare väderprognoser utlovat regn under första delen av lördagen men det bevisades att det bara var tomma ord. Dessutom kände jag att det minsann var hög tid att ge Stigtomtas A-lag lite uppmärksamhet även denna säsong.

Stigtomta IF kämpade på mot Södertälje FK hemma på Stigtomta IP under lördagen

Inledningen av säsongens division 5-spel var allt annat än bra för Stigtomta IF:s herrar. Det kändes som att de spelade en nedflyttningssäsong. Men slutligen vaknade laget till liv och de har med viss ansträngning hasat sig upp ovanför nedflyttningsstrecket (om dessa är att lita på med hänsyn till tvångsnedflyttningar och friplatser som numera brukar vara mer regel än undantag i distriktets fotbollsverksamhet). Nu kämpar de mot jagande Hälleforsnäs IF (Brukets Blå) om att vara på rätt sida strecket. Att möta betydligt högre placerade Södertälje FK ska därför vara en allt för svår nöt att knäcka vilket även blev utfallet av lördagsmatchen.

Publiken vid fotbollsplanen fick ta den av en händelserik match

Stigtomta IF:s herrar gav sig ändå chansen att knäcka sin motståndare och delade ut ett par tunga slag i inledningen av matchen som fick Södertälje FK att gå ner för räkning. 1-0 efter några få sekunder och 2-0 i 3:e minuten. Båda målen av Linus Arringe. Men efter den inledande chocken samlade gästerna ihop sig och reducerade i 11:e minuten och följde upp med en kvittering i 29:e minuten. Det låg i luften och var helt logiskt utifrån spelfördelningen. Hemmalaget repade dock nytt mod under första halvlekens sista 10 minuter.

Den andra halvleken var endast ett par minuter gammal när Södertälje FK tog ledningen för första gången i matchen. Ytterligare någon minut senare gjorde de ytterligare ett mål och det lyste motiga 2-4 på resultattavlan. Hoppet om poäng tändes dock när Victor Johnsson reducerade till 3-4 i 57:e minuten. Och plötsligt var inte Södertäljes ledning och spel lika självsäkert och klart längre. Stigtomta hade stunder av ganska tydlig press mot sin motståndare men när det endast återstod någon minut fastställdes slutresultatet till 3-5 och spiken i den berömda kistan var på plats.

Jag rusade vidare till nästa idrottsevenemang och hann inte se de avslutande sparkarna. Det ska dock inte hindra mig från att presentera ett bildgalleri från matchen som du kommer åt HÄR >>>

Tack och lycka till i det fortsatta seriespelet!