tisdag 9 augusti 2022

Återstart av division 7-serien på Hyttvallen

Under den gångna helgen har fotbollsherrarnas division 7-spel återupptagits efter några veckors sommaruppehåll. I den sydöstra serien har vi mängder av lokalderbyn vilket ju är precis det som önskas av en gärdsgårdsserie. Förvisso bidrar knappast tabellettan Hölö-Mörkö IF, tvåan Södertälje FF U eller femman Telge City FC till någon som helst derbykänsla för lagen i sydöstra Södermanland men eftersom serien har totalt 12 lag finns det många andra och mer närliggande lag att rikta sitt intresse mot.

Efter en semestertripp norröver var både jag och bilen redo att utforska närområdet under måndagskvällen och valet föll på finfina Hyttvallen i Nävekvarn där brukets pojkar i Nävekvarns GOIF välkomnade Nyköpings BK. Det blev alldeles utmärkt bra om än både mörkt och kallt innan slutsignalen ljöd över den något torra och studsiga gräsmattan.

Nävekvarns GOIF mötte Nyköpings BK på Hyttvallen den 8/8 -22

Idén med att klämma in seriematcher på vardagskvällar under augusti månad är en årlig kamp mot klockan och glömskan. Jodå, det blir ungefär lika tidigt mörkt varje år. De kommande veckorna kommer man att be motståndarna att börja matchen en kvart tidigare som att det vore en ny tanke och lösning på ett aldrig tidigare skådat fenomen.

Tillbaka till matchen mellan de två lokala division 7-lagen på Hyttvallen. Precis som tabelläget efter 13 spelade omgångar avslöjade så var Nyköpings BK 10 poäng bättre än sin motståndare av en anledning. De var kvicka, löpvilliga och tekniska. Ledningsmålet fram till 0-1 kom redan innan fem minuter spelats. Mål nummer två för gästerna tillkom efter 25 minuter då en straff tilldömdes dem efter en udda och märklig situation. Inte nödvändigtvis feldömd men inte heller självklar.

Augustikvällens dunkel sänkte sig över klubbhuset på Hyttvallen

Inför den andra halvleken så konstaterade jag att hemmalaget inte haft särskilt många anfall eller avslutsförsök. De stretade dock på bra mot en motståndare som hade det mesta av bollinnehavet. Den definitiva spiken i kistan kom i 63:e minuten då ett högerinlägg volleyvristades in på absolut snyggaste sätt fram till 0-3. Hamse Mohamed Huseen stod för den läckerbiten och förtjänar beröm.

Sista ordet fick dock Nävekvarn som reducerade till 1-3 i 82:a matchminuten och fastställde därmed slutresultatet. Spelkvalitén sjönk en aning under andra halvleken och hemmalaget lyckades störa gästerna betydligt mer ju längre matchen led. Bra lagmoral med tanke på målen emot och att det endast satt en avbytare på bänken hos Nävekvarn.