söndag 18 september 2022

20-årsjubileum och allsvensk förlust för Eskilstuna United

Det är tuffa tider för Eskilstuna United. Elitlicensen hänger på en skör tråd och sandkornen i timglasets övre del blir allt färre. Elitlaget brandskattas på spelare i kombination med en för stunden olycklig skadesituation. Sportsligt ser det ut som om laget kommer att landa på en plats strax under mitten av tabellen när säsongen 2022 summeras. Om det blir någon Damallsvensk plats 2023 hänger alltså på andra saker än det spelarna krigar sig till ute på fotbollsplanen.

Lördagen den 17/9 -22 tog Eskilstuna United emot BK Häcken på Tunavallen

Ett dystert sinnelag hjälper föga i prövande tider vilket givetvis United är medvetna om. De har tittat tillbaka längst klubbens historiska tidsaxel och insett att det är 20 år sedan Tunafors SK och Slagsta IK slogs samman för att bilda Eskilstuna United. Sådant bör uppmärksammas och i samband med matchen mot BK Häcken i Damallsvenskan lördagen den 17/9 arrangerades en 20-årsjubileumsmatch mellan Uniteds första All Stars-lag och klubbens akademitjejer i F19-laget. En 7-mannamatch som de "gamla" hjältarna lyckades vända till seger med 2-1 efter ett inledande underläge.

Klockan 13.00 stegade jubileumslagen in på Tunavallen

Apropå brandskattade så kan man ju inte säga annat om BK Häckens allsvenska spelartrupp. De har fått se flera spetsspelare försvinna till hägrande utlandskontrakt och fått kämpa med balans och slagkraft utifrån de förutsättningar som givits. De bör betraktas som ett topplag denna säsong men har ändå en bit upp till FC Rosengård högst upp i tabellen med 6 omgångar kvar att spela.

Domartrion utgjordes av Anastasia Oberlauf Poopuu, Elsa Wisting och Emelie Elfstrand

Eskilstuna United stod upp bra mot BK Häcken denna lördag. Trots en del oprövade kort kunde man hålla sin mer namnkunnige motståndare stången på ett hyfsat sätt. Det blev en ganska chansfattig tillställning inför 1031 åskådare. Gästerna tog ledningen i den 33:e matchminuten då Stine Larsen nickade in 0-1. Ett resultat som stod sig halvleken ut.

Regnmoln över Tunavallen men vi slapp nederbörd under matchen

I den andra halvlekens 17:e minut Höll sig Paulina Nyström framme och kvitterade för hemmalaget. Hoppet tändes om poäng men det dröjde inte mer än 8 minuter innan Häckens Marika Bergman Lundin släckte det hoppet med en kalasträff utanför straffområdet fram till 1-2. Trots Uniteds tyngre fot på gaspedalen i slutet av matchen blev det aldrig riktigt farligt och gästerna tog alla tre poängen med sig hem till Hisingen.

Det kan tyckas onödigt sent in på säsongen för att besöka en allsvensk arena för första gången men så har det blivit för mig detta år. Nu fick jag i alla fall glädjen av att se och fota 20-årsjubileumsmatchen samt en bra allsvensk match vilket resulterat i följande två bildgallerier:

Tack för god underhållning och lycka till med både sportsliga som ekonomiska mål innan denna säsong stängs!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar