måndag 26 september 2022

Tun U knep fjärdeplatsen i säsongsavslutningen

Söndagen den 25/9 var det dags att knyta ihop årets division 3-serie för Södermanlands fotbollsdamer. Det blev en strid in i det sista om vilket lag som skulle stoltsera med seriesegern och därmed kliva upp ett hack i hierarkin. Tyvärr var inget av Nyköpingslagen inblandade i uppflyttningsracet men indirekt hade de ändå ett finger med i spelet. IFK Nyköping mötte Skogstorps GOIF medan Hargs BK mötte Stallarholmens SK. Det var mellan de två nordliga lagen som striden stod och båda lagen vann sina matcher, slutade på 32 inspelade poäng men tack vare avsevärt bättre målskillnad kunde Skogstorps-tjejerna ikläda sig guldhattar och sjunga sig hesa inför nästa års division 2-spel. Grattis!

Det har länge varit en skiktad tabell i division 3 där de två nämnda topplagen haft sällskap av Torshälla-Nyby IS. Tyvärr har Hargs BK sladdat och landade sist med endast fyra inspelade poäng. Före dem hittar vi IFK Nyköping med nio poäng. Ytterligare ett snäpp uppåt landar Julita GoIF med 13 poäng. Efter att alla dessa lag har räknats upp återstår två lag och det var de jag såg kämpa om fjärdeplatsen; IK Tuns U-lag och Enhörna IF. Före söndagens match hade Enhörna två poäng tillgodo på de grönklädda från Enstaberga.

Höstens sista match för IK Tun U och Enhörna IF på Enstaberga IP den 25/9 -22

I varmt och behagligt väder fick vi i publikleden se en första halvlek som bytte skepnad tre gånger. Inledningsvis höll hemmalaget i taktpinnen och tog också ledningen via en frispark från Sandra Rehns finkalibrerade fot. Därefter greppade gästerna taktpinnen och trummade på i kvart nr 2. Då kom också deras kvittering till 1-1. Sista kvarten var återigen i Tuns ägo och de kunde ännu en gång ta ledningen, denna gång via unga Alice Jonsson.

Höstsol och fotbollsunderhållning på Enstaberga IP

Under andra halvlekens inledande 10 minuter avgjorde hemmalaget tillställningen genom 3-1 av Karolina Schewenius Lundberg (som nickade in en hörna, inte utan protester från Enhörna) och därefter 4-1 av Line Höök som stod för ett högklassigt agerande. Det störde inte nämnvärt att gästerna fick sätta en frispark i nätmaskorna fram till 4-2 när timmen jämnt var spelad. Slutresultatet 5-2 fastställdes från straffpunkten av Sandra Rehn i 77:e minuten.

Det blev en både fysisk och ganska het match trots att den inte gällde annat än hedern och fjärdeplatsen i sluttabellen. Jag vill ändå lyfta fram denna typ av matcher där det är tydligt hur en hel säsong gett resultat i form av ork och prestation hos spelarna och lagen. Bättre fotboll än i slutet av seriespelet ser man inte, helt enkelt.