söndag 25 september 2022

Riksettanderby på Tyrsvallen

Tyrsvallen i Tystberga, division 7, norrderby, höst och strålande väder. Tystberga GIF var där, Västerljungs IF likaså samt undertecknad med kamerorna och en handfull åskådare. Sedan får vi inte glömma Admir Brkic i egenskap av domare tillika jourhavande fotbollskurator. Alla behövde kanske inte vara där men sammantaget utgjorde vi en enhet som hyllade den lokala fotbollen. Division 7-nivån där idéerna om vad som ska göras sällan lyckas omsättas i praktiken.

Tystberga och Västerljung drabbade samman på Tyrsvallen den 24/9 -22

Detta blev en match där resultatet på tavlan inte alltid stämde med det vi såg på planen. När gästerna tog ledningen efter ungefär en kvart var det inte direkt resultatet av deras bollinnehav eller dominans. Likväl hade Västerljung ledningen ända tills det återstod fem minuter av den första halvleken. Kvitteringen kom och det låg i den klara och härliga höstluften.

Knappa kvarten in i den andra halvleken tog hemmalaget ledningen. Nu fick de behålla det siffermässiga övertaget i 15 minuter innan kvitteringen till 2-2 kom. Matchen hettade till, vi fick se ett nästan-slagsmål där jourhavande kurator fick ingripa, innan resultatet fastställdes till 3-2 med knappa tio minuter kvar att spela.

Lätträknat på Tyrsvallen

Det var små marginaler som avgjorde denna match. Även om Tystberga GIF kändes mer solida så hade Västerljungs IF ett par riktigt fina lägen att göra mål som de inte förvaltade. När känslorna svalnat hade nog resultatet accepterats och lördagsnöjet var över för denna gång. Snart blir det annat än fotboll på lördagarna eftersom division 7-seriens sista omgång spelas lördagen den 1/10.