söndag 4 september 2022

DFK Värmbols damer säkrade avancemang

Med glesa men ändock regelbundna tillfällen korsas min och DFK Värmbols vägar. Ibland har det skett i Nyköpingstrakten, andra gånger har jag sökt mig till Katrineholm. Eftersom jag redan varit i Katrineholm en gång denna vecka (bandy i Kronfågel Isarena i onsdags) så var det ju lika bra att bränna västerut även under lördagen. I en nära framtid ser det dessutom ut som att jag har chansen att bli fotograferad 15-20 gånger på vägen mellan Stigtomta och Katrineholm vid de många stolpar som Trafikverket satt upp men ännu inte tagit i drift. Men jag håller mig inom hastighetsgränserna, jag lovar, så bilderna som tas får nog vara selfies.

DFK Värmbol mötte Nykvarns SK/Enskede IF på Backavallen i div 4 den 3/9 -22

DFK Värmbols flick- och damverksamhet är värd beröm. Deras seniorverksamhet är dock lite fladdrig så tillvida att det är svårt att hålla ordning på vilken divisionsnivå de spelar på från ena året till det andra. Jag har nog sett dem i allt från division 1 till division 4 under åren. Ibland har det varit deras U-lag men något sådan har de inte denna säsong då representationslaget spelat i division 4. På tal om årets division 4-serie så utvecklades den något märkligt. Tanken var att de 13 anmälda lagen skulle spela en enkelserie. Fyra lag drog sig ur (Stigtomta IF/Oxelösunds IK, Gnesta FF, Trosa-Vagnhärad SK och Assyriska FF) men likväl har de återstående nio lagen spelat en enkelserie. Alltså har det blivit få matcher och poängtapp blir förödande om man vill fajtas om topplaceringarna. De två först placerade lagen när de åtta omgångarna är spelade avancerar till division 3. Ett lag som redan säkrat en av de två platserna är Hällbybrunns IF:s U-lag. Om den andra platsen kämpade lördagens kombattanter DFK Värmbol och Nykvarns SK/Enhörna IF.

DFK Värmbol startade med denna elva den 3/9 -22

Nykvarns SK/Enhörna IF:s startelva den 3/9 -22 på Backavallens A-plan

Det roliga med lördagens match utöver att den var skitviktig för kampen om avancemang var att den ramades in av Flickfotbollens dag som DFK Värmbol arrangerade. Massor av matcher, kioskförsäljning och extra uppmärksamhet åt damlagen när de skulle in på A-planen under den tidiga eftermiddagen. Tyvärr också ackompanjerade av ett duggregn som sedan övergick till regelrätt regn.

Intill den stora bandyhallen gick grillarna på högtryck

DFK:s flicklag deltog i inmarschen inför damernas match

DFK:s damer hade tre poäng tillgodo på sina motståndare inför denna match. Hade Nykvarns SK/Enhörna IF vunnit skulle de båda ha stått på samma poäng inför den kommande sista omgången. Att det var två av topplagen i division 4-serien syntes utan tvivel. Det var en välspelad match, åtminstone under den första halvtimmen då intensiteten också var väldigt hög. Tyvärr gick tempot ner en del och felpassningarna kom något tätare ju längre matchen led men kampmomenten och duellerna fanns kvar vilket båda lagen ska ha kredd för.

Damfotbollspublik på Backavallen

DFK Värmbol drog det längsta strået och vann med 3-1 (2-1). Det sista och avgörande målet föll inte förrän i 83:e minuten. Jag kan tycka att gästerna visade upp ett bättre och säkrare passningsspel genom hela matchen men det var hemmalaget som hade spetsen och farligheterna framåt. DFK:s mål gjordes av Maja Edlund, Maryam Mohamed Ali och Hanna Larsson medan Nykvarns/Enhörnas mål gjordes av Stephanie Lindström.

Stor glädje i DFK Värmbol när avancemanget var säkrat

Nu återstår Triangelns IK på bortaplan för Värmbols damer medan Nykvarn/Enhörna ska ta sig an Hällbybrunns U-damer. Om Värmbol får lite hjälp av Nykvarn/Enhörna kan de fira seriesegern den kommande helgen, i annat fall får de stoltsera med en andraplats och spel i division 3 säsongen 2023.

För mig var det nästan perfekt fotoväder under lördagens match även om det gärna hade fått regna lite mindre när det tog i som mest. Hellre mulet än starkt solsken ... Hur som helst så hittar du knappt 200 bilder i mitt fotogalleri från matchen HÄR >>>

Tack för underhållningen och lycka till i serieavslutningen!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar