fredag 2 september 2022

Sista målet vinner?

Allsvenska Katrineholm Bandy vann (kanske) onsdagens träningsmatch mot elitserielaget Hammarby IF med 1-9 (0-2). Katrineholm gjorde alltså ett mål medan Hammarby stod för nio baljor. Men om det nu var så att man höll sig till den gamla sanningen att den som gör sista målet också vinner så är det väl bara att gratulera Katrineholm ...

Katrineholm Bandy mot Hammarby IF i träningsmatch den 31/8 -22

För Katrineholm var detta försäsongens tredje träningsmatch medan deras motståndare gjorde träningsmatchpremiär. Det verkade dock inte som att hemmalaget hade något direkt försprång på sin motståndare p.g.a. tidigare matcher i benen. Första halvlekens försiktiga 0-2 antyder ju att det var ganska jämnt men det var verkligen Katrineholm-keepern Jere Korhonen som höll siffrorna nere med sitt inspirerande spel mellan stolparna.

Knappt 200 åskådare hittade till Kronfågel Isarena för denna träningsmatch

Den andra halvleken hann bli drygt 10 minuter gammal innan målen började rasa in hos Katrineholm. 0-2 blev till 0-9 innan slutligen Gustaf Doktare fick göra Katrineholms tröstmål och därmed fastställa slutresultatet till 1-9. Sista målet vinner, eller ...?

Katrineholms Gustaf Doktare gjorde lagets enda mål mot elitseriemotståndet

Givetvis är det nivåskillnad när ett allsvenskt lag möter ett elitserielag. Det såg dock väldigt jobbigt ut för Katrineholm emellanåt och man riktigt kände hur spelarna slet med vem som skulle följa vilken motståndare i alla snabba förflyttningar. Katrineholm Bandy har något nytt och spännande på gång men de behöver också tid på sig för att sätta allt till en fungerande lagmaskin. Bland alla nya namn och ansikten finns det ändå några mycket välbekanta spelare kvar och denna mix ska bli intressant att följa under vinterns serieäventyr.

Med mössa, långkalsonger och vinterjacka försökte jag få den sommaranpassade kroppstermostaten att funka inne i den kalla ishallen. Och på något sätt skulle även utmaningen att fota rappa skridskoåkare och en pytteliten boll antas. Om det blev en övermäktig uppgift förtäljer kanske de 150 bilderna i galleriet som du hittar HÄR >>>

Ja men då så, vi lär nog sammanstråla fler gånger den kommande vintern!